Meny

Cleveland-ofrenes brutale hverdag frem i lyset

SKREKKHUS: Huset i Cleveland hvor tre kvinner ble holdt fanget i rundt ti år. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bortføringsofferet Michelle Knight hevder Ariel Castro sultet henne, og slo henne gjentatte ganger i magen da hun var gravid.

Stadig flere detaljer om de tre unge kvinnenes liv i fangenskap i Cleveland blir brakt av amerikanske medier.

I et kort rettsmøtet torsdag oppsummerte påtalemyndighetens Brian Murphy anklagene mot Castro, en 52 år gammel arbeidsløs bussjåfør.

– To av ofrene har gjennomgått forferdelige lidelser i over et tiår, en tredje i nesten et tiår, og dette resulterte i at en liten jente antas å ha blitt født av en kvinnene i fangenskap.

– Det var gjentatte slag. De ble bundet og holdt igjen og seksuelt misbrukt, fortsatte han.

Murphy mener Castro tok overlagte og fordervede beslutninger om å bortføre jentene, og bruke dem til å tilfredsstille seg selv.

– Nå er situasjonen snudd, sa han til dommeren.

– Castro står foran deg som en fange. Kvinnene er frie, og kan fortsette livene sine, sa Murphy.

Castros to brødre er ikke lenger mistenkt i saken.

Bortføring og voldtekt

Siktelsen mot Castro omfatter fire punkter. Tre av dem lyder på bortføring og voldtekt, mens den fjerde kun omhandler bortføring. Den mistenkte så ned, og hadde brettet kragen på fangedressen opp over haken under rettsmøtet.

Dommer Laruen Moore satte en kausjon på åtte millioner dollar (46 millioner kroner), to millioner for hvert offer. I praksis betyr det at Castro blir sittende i varetekt mens politiet fortsetter etterforskningen.

52-åringen eier huset der de tre kvinnene Amanda Berry (27), Gina DeJesus (23) og Michelle Knight (32), samt en seks år gammel jente, ble funnet mandag.

Gravid fem ganger

TV-stasjonen CNN har fått tilgang til en politirapport som inneholder opplysninger Knight ga til politiet like etter at hun slapp fri.

Hele fem ganger skal Knight ha blitt gravid i løpet av de over ti årene hun satt innesperret. I disse periodene skal hun ha opplevd å sulte i over to uker av gangen.

Deretter skal hun ha blitt slått gjentatte ganger i magen av kidnappingssiktede Ariel Castro. Han ville angivelig sørge for at hun aborterte ved å mishandle og sulte henne.

Myndighetene i Cleveland bekrefter at en av kvinnene aborterte minst fem ganger.

– Måtte være jordmor

Castro reagerte imidlertid annerledes da en av de andre bortførte kvinnene, Amanda Berry, ble gravid. Han bestemte at barnet skulle beholdes, og Knight fikk ordre om å være jordmor, ifølge en kilde i politiet.

Barnet skal ha blitt født i en plastbalje eller lekebasseng. Da den vesle jenta sluttet å puste, truet Castro angivelig med å drepe Knight hvis hun ikke fikk liv i barnet igjen.

– Det mest utrolige er at denne jenta (Knight), som ikke visste noe om fødsler, klarte å ta imot en baby som nå er en sunn og frisk seksåring, sier kilden til CNN.

Castro bestemte også at de bortførte kvinnene måtte feire datoen da de ble bortført, ifølge avisen New York Times, som henviser til opplysninger fra søskenbarnet til et av ofrene.

– Han feiret bortføringsdagene som de nye bursdagene deres, forteller søskenbarnet, som ikke ønsker å bli navngitt.

Castro skal både ha servert middag og kake på de aktuelle datoene.

Satt lenket

I løpet av tiåret de ble holdt som fanger, forlot kvinnene Castros hus bare to ganger, ifølge politiet. De gikk ikke lenger enn garasjen, og hadde på seg parykker og hatter så de ikke skulle bli gjenkjent.

I perioder satt kvinnene lenket fast i kjelleren, ifølge myndighetene i Cleveland. Særlig den første tiden ble de holdt fra hverandre og plassert i hvert sitt rom.

Mens Berry og DeJesus har vendt hjem til sine familier, er Knight fortsatt innlagt på sykehus. Hun er i god form, opplyser MetroHealth Medical Center, ifølge CNN.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus