Sikter kun Ariel Castro for kidnapping og voldtekt

HOVEDPERSON: Ariel Castro (til venstre) er siktet for kidnapping og voldtekt av Amanda Berry, Gina DeJesus og Michelle Knight, samt kidnapping av Berrys datter. De to brødrene til høyre er foreløpig ikke siktet i saken. (Foto: Reuters/NTB scanpix)
HOVEDPERSON: Ariel Castro (til venstre) er siktet for kidnapping og voldtekt av Amanda Berry, Gina DeJesus og Michelle Knight, samt kidnapping av Berrys datter. De to brødrene til høyre er foreløpig ikke siktet i saken. (Foto: Reuters/NTB scanpix)

Ariel Castro er siktet for kidnapping og voldtekt av Amanda Berry, Michelle Knight og Gina DeJesus, ifølge politiet. Brødrene er foreløpig ikke siktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Cleveland opplyste på en pressekonferanse onsdag kveld at Castro også er siktet for kidnapping av Amada Berrys datter. Hans to brødre, som også ble pågrepet mandag, er imidlertid ikke siktet for medvirkning i bortføringssaken, ifølge politiet.

Visepolitisjef i Cleveland Ed Tomba sier det foreløpig ikke er noe om tyder på at de to brødrene Pedro og Onil var involvert i eller hadde kjennskap til at de tre kvinnene ble holdt fanget hos Ariel Castro.

Første mulighet

Politiet har til nå samlet inn 200 bevis fra huset der de tre kvinnene ble holdt fanget.

– Vi har ennå ikke svar på alle spørsmålene vi har, sier Victor Perez i påtalemyndigheten i Cleveland.

På pressekonferansen opplyste politiet videre at den første muligheten kvinnene fikk til å rømme alle disse årene, kom på mandag.

Politiet opplyser at de tre kvinnene aldri forlot eiendommen til Castro de rundt ti årene de var kidnappet, og at i kun to tilfeller var de i en svært kort periode utenfor huset.

Les også: Cleveland-mistenkt var venn med Ginas far

Tau og kjettinger

Castro vil bli fremstilt for retten torsdag. Politiet har ikke mistanke om at Castro holder flere kvinner fanget på andre steder.

Tidligere onsdag bekreftet politisjef i Cleveland Michael McGrath overfor NBC at kvinnene var blitt holdt bundet, og at det var tau og kjettinger i huset.

Han sa videre at inntil kvinnene er intervjuet grundigere, så er det ikke mulig å beskrive i detalj hvordan de har blitt behandlet. Han kunne ikke bekrefte at kvinnene hadde abortert flere ganger mens de ble holdt fanget.

Les også: Kvinnene var lenket fast inne i huset

Kom hjem

Amanda Berry og Gina DeJesus kom onsdag hjem til familiene sine. Eskortert av politifolk på motorsykler ankom Berry søsterens hus i Cleveland. Verandaen foran huset var fylt med ballonger og støtteplakater, foruten et gigantisk presseoppbud. Berry ønsket ikke selv å snakke med pressen, men søsteren kom ut og ba om litt fred og ro.

– Vi har bruk for litt privatliv, så vi kan komme oss. Vi er glade for alt dere har gjort for oss, sa Beth Serrano.

Les også: Fikk datter i fangeskap

Visste hun levde

Faren til Gina DeJesus sier han visste datteren var i live:

– Jeg visste hun trengte meg, og jeg ga aldri opp å lete etter henne, sier Felix DeJesus, som kommer med en sterk oppfordring:

– Som lokalsamfunn er vi nødt til å passe bedre på barna. For mange barn blir borte, og vi spør oss alltid, hvorfor passet jeg ikke bedre på? Dette er et stort problem i USA, og alle må bidra om vi skal løse det. Så la oss stå sammen og løse dette, sier Felix DeJesus.

Den tredje kvinnen, Michelle Knight, lå onsdag kveld fortsatt på sykehus.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus