Bhatti mistenkes for Taliban-kontakt

Bhatti mistenkes for Taliban-kontakt
Bhatti mistenkes for Taliban-kontakt

Norske myndigheter ønsker svar fra Pakistan på om Arfan Bhatti har begått «forbrytelser av interesse for Norge».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VGs kilder i Pakistan mener sikkerhetstjenestene der at Bhatti har vært i kontakt med Taliban, enten for å drive med trening eller rekruttering, da han oppholdt seg i grenseområdene til Afghanistan i desember og januar.

Norske etterretningsmiljøer skal ha fått opplysninger om at Bhatti er arrestert, men offisielt er det bare bekreftet at han er «mistenkt for alvorlige forbrytelser».

– Nøyaktig hva dette innebærer, formuleres til oss som løse spekulasjoner. Men vi har fulgt opp med flere konkrete spørsmål, sier den norske ambassadøren i Islamabad, Cecilie Landsverk, til VG.

– Vi har ikke mottatt opplysninger om at Bhatti er fengslet. Vi vet ikke hvor han er. Men vi ønsker svar på om Bhatti har foretatt seg noe ulovlig her i Pakistan, som også er av interesse for Norge, sier Landsverk.

Les også: – Bhatti kan ha vært utsatt for tortur

Kilder i Pakistan forteller til avisen at Bhatti skal være i et fengsel som ligger mellom Islamabad og nabobyen Rawalpindi. Her sitter kun utenlandske statsborgere som mistenkes for kontakt med pakistansk Taliban (TTP).

Arfan Bhatti (36) reiste til Pakistan i fjor høst og har ikke gitt livstegn fra seg siden 8. januar. Han ble meldt savnet av familien to uker senere. Bhatti er straffedømt åtte ganger i Norge for blant annet knivstikking og skyting.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus