Meny

Gjenglemt toåring døde i Sverige

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En to år gammel gutt døde etter å ha blitt etterlatt i en varm bil i åtte timer Eslöv i Sverige. Guttens far er siktet for uaktsomt drap.

Barnefaren har forklart at han skulle levere gutten i barnehagen før han kjørte på jobb tirsdag, men glemte å levere gutten før han forlot bilen.

Gutten satt fastspent i et bilsete da faren forlot bilen klokken 6.30. Utpå ettermiddagen begynte faren å tvile på om han faktisk hadde levert sønnen i barnehagen. Da han returnerte til bilen i 14-tiden satt sønnen livløs i bilsetet.

Påtalemyndigheten vurderer om de skal sikte faren etter en mildere bestemmelse slik at han slipper fengsel.

– Politiet har undersøkt om han var påvirket av narkotika, noe som ikke var tilfelle. I stedet er det en veldig tragisk historie som kanskje ikke skal gi fengselsstraff, sier aktor Mats Svensson til Sydsvenskans nettavis.

Eslöv kommune ligger i Skåne, og ifølge Sveriges meteorologisk institutt var det 23,9 grader i dette området tirsdag. Det svenske nyhetsbyrået TT skriver at det da kan nå livsfarlige 85 grader inne i en lukket bil.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus