Gjenglemt toåring døde i Sverige

En to år gammel gutt døde etter å ha blitt etterlatt i en varm bil i åtte timer Eslöv i Sverige. Guttens far er siktet for uaktsomt drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnefaren har forklart at han skulle levere gutten i barnehagen før han kjørte på jobb tirsdag, men glemte å levere gutten før han forlot bilen.

Gutten satt fastspent i et bilsete da faren forlot bilen klokken 6.30. Utpå ettermiddagen begynte faren å tvile på om han faktisk hadde levert sønnen i barnehagen. Da han returnerte til bilen i 14-tiden satt sønnen livløs i bilsetet.

Påtalemyndigheten vurderer om de skal sikte faren etter en mildere bestemmelse slik at han slipper fengsel.

– Politiet har undersøkt om han var påvirket av narkotika, noe som ikke var tilfelle. I stedet er det en veldig tragisk historie som kanskje ikke skal gi fengselsstraff, sier aktor Mats Svensson til Sydsvenskans nettavis.

Eslöv kommune ligger i Skåne, og ifølge Sveriges meteorologisk institutt var det 23,9 grader i dette området tirsdag. Det svenske nyhetsbyrået TT skriver at det da kan nå livsfarlige 85 grader inne i en lukket bil.

Personvernpolicy