Politiet ønsker hjelp fra publikum i Vålnes-saken

Arkivbilde fra 2005 av Per Vålnes som har vært savnet fra sitt hjem i Balsfjord siden 1. desember 2011. Foto: Politiet/privat
Arkivbilde fra 2005 av Per Vålnes som har vært savnet fra sitt hjem i Balsfjord siden 1. desember 2011. Foto: Politiet/privat

Har vært antatt drept siden 2011.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helt siden Per Vålnes ble meldt savnet av sin samboer i desember 2011, har politiet jobbet med å finne ut hva som egentlig skjedde den kvelden han forsvant.

Vålnes' bil ble funnet 4. desember 2011 ved en stengt rasteplass ved E8 i Langvangsdalen i Troms. Det ble satt i gang et svært omfattende søk, men uten resultat.

I november gjorde politiet funn i boligen til Vålnes samboer, og hun og hennes nåværende kjæreste ble fengslet.

Les også: Politiet står uten spor i drapsgåte

Troms politidistrikt sitter på 108 avhørsdokumenter i saken og har foreløpig gjennomført avhør av 80 forskjellige vitner.

Onsdag opplyser politiet om at de har fått flere konkrete tips fra publikum som har vært verdifulle for etterforskningen den siste tiden.

Politiet er inne i den avsluttende fasen av etterforskningen, målet er å være ferdig til sommerferien slik at saken kan gå videre til påtalemessig avgjørelse.

Les også: Vålnes-etterforskningen nærmer seg slutten

Tre personer er som kjent siktet i saken. De ble i dag varetektsfengslet i nye fire uker med brev- og besøksforbud. Publikum som har opplysninger oppfordres til å ta kontakt med politiet snarest på e-post til post.troms@politiet.no eller telefon 95 77 19 00.


Personvernpolicy