– Hei pappa. Jeg er i live!

Ballonger og et bilde av Amanda Berry er plassert utenfor hjemmet til søsteren Beth i Cleveland, Ohio. Foto: John Gress (Reuters)
Ballonger og et bilde av Amanda Berry er plassert utenfor hjemmet til søsteren Beth i Cleveland, Ohio. Foto: John Gress (Reuters)

Faren til Amanda Berry ga aldri opp håpet om å finne datteren i live.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cleveland-saken:
  • Tre bortførte kvinner ble mandag 6. mai oppdaget i et hus i Cleveland i den amerikanske delstaten Ohio, etter at en nabo hørte en av kvinnene rope.
  • Michelle Knight ble sist sett i huset til en slektning 23. august 2002, da hun var 21 år gammel. Politi og slektninger skal ha trodd at hun rømte hjemmefra frivillig.
  • Amanda Berry forsvant et knapt år senere, 21. april 2003, dagen før sin 17-årsdag.
  • Gina DeJesus forsvant 2. april 2004 da hun var på vei hjem fra skolen i det samme nabolaget. Hun var 14 år.
  • Kvinnene ble funnet få kilometer fra stedene der de forsvant.
  • Huset tilhører Ariel Castro (52), en skilt trebarnsfar, bussjåfør og musiker. Både han og hans to brødre Onil (50) og Pedro (54) år er pågrepet.
  • Sammen med kvinnene ble det også funnet ei jente på seks år, som skal være datteren til Amanda.

(Kilde: NTB, Ritzau)

Faren til bortførte Amanda Berry hadde sin beste telefonsamtale noensinne da datteren ringte etter å ha unnsluppet ti års fangenskap.

– Hun sa: «Hei, pappa, jeg er i live. Jeg er glad i deg, jeg er glad i deg, jeg er glad i deg», og så begynte vi begge å gråte, sier Johnny Berry, som nå er bosatt i Tennessee, til den lokale TV-stasjonen WJHL-TV og legger til:

– Jeg ga aldri opp håpet om å se henne i live.

Les også: Bestemor snakker med Amanda for første gang på ti år

Tragedie i familien

Men Amandas mor Louwanna Miller, som viet store deler av livet til å finne datteren, fikk dessverre ikke muligheten til å høre Amandas stemme igjen. Miller hang opp flygeblader og kjøpte julegaver til datteren år inn og år ut. Selv ikke etter å ha snakket med en kjent synsk kvinne på TV som sa at Miranda var død, nektet moren å gi opp håpet.

Tragisk nok døde Louwanna av en hjertefeil i 2006. Flere mente at sorgen etter datteren tok livet av henne.

Familien skimtet håp om å endelig få svar i fjor sommer da straffedømte Robert Wolford fortalte politiet at Berry var begravet på en forlatt tomt i Cleveland. Han endte opp med å få forlenget fengselsstraffen med fire og et halvt år for å ha oppgitt falsk forklaring. Ironisk nok viste det seg at Berry ble holdt fanget i et hus, rett i nærheten, skriver Nydailynews.com.

– Ikke sjokkert

Trykk på bildet for å se full størrelse. Trykk på bildet for å se full størrelse.

Samtidig som flere av naboene til Ariel Castro har beskrevet området som fredelig og rolig, har andre stått frem i media og fortalt om nabolagets mørke side.

Bill McNutt (71) kjøpte et hus, en nå forlatt bygård og en bensinstasjon på Seymour Avenue for om lag 40 år siden. Han er ikke overrasket over at tre kvinner har blitt holdt fanget i nærheten, melder NBC.

– Blir jeg sjokkert av dette? Jeg vet ikke, jeg, men at de ble holdt så lenge, overrasker meg, sier han.

– Ville ikke ha snakket med naboen

Huset der de tre kvinnene ble holdt fanget ligger også skjermet til.

– Det må ha vært det perfekte stedet for å skjule kidnappingsofre sier Khaild Sammad, representant for nærmiljløet.

Jennifer Faykus (34) har tidligere bodd i nabolaget og kjenner også søsteren til Gina DeJesus, som ble holdt fanget sammen med Amanda Berry.

– Det er den slags nabolag hvor man ikke blander seg bort i hva andre driver med. Man spør ikke fordi man er redd for å snakke med naboen.

Personvernpolicy