Bro kollapset i Trondheim:

To mistet livet i brukollaps i Trondheim

En 53 år gammel anleggsarbeider fra Nord-Trøndelag og en kvinne i slutten av 30-årene fra Sør-Trøndelag mistet livet i brokollapsen i Trondheim onsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som var savnet etter brokollapsen ble funnet død natt til torsdag. Han ble hentet ut av betongmassene ved 1.30-tiden. Politiet har fått bekreftet at det er den savnede anleggsarbeideren som er funnet.

– Han ble funnet begravd under hurtigtørkende betong, så jobben var vanskelig, sier operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Begravd

Redningsmannskapene forsøket å holde betongen fuktig ved å spyle på vann mens letearbeidet pågikk. Mange hundre tonn løs betongmasse falt ned da den uferdige broen kollapset ved 14.30-tiden ved Leangen travbane.

En bil som kom kjørende på nye E6 under broen, ble begravd i massene. Ved 19-tiden, etter omfattende arbeid med gravemaskiner og kranbil, kunne bilen hentes ut. Kvinnen som kjørte bilen mistet livet i ulykken.

Politiet har ikke fått melding om flere savnede etter brokollapsen. Det vil ikke bli foretatt noe arbeid på ulykkesstedet Kristi himmelfartsdag. Entreprenøren har engasjert et vaktselskap som skal holde vakt på stedet til fredag, opplyser politiet.

– E6 forbi ulykkesstedet ble åpnet natt til torsdag, opplyser politiet.

To innlagt

To personer ble innlagt på St. Olavs hospital med moderate skader etter ulykken, mens to andre som kom inn til sykehuset, ble sendt videre til legevakten.

Broen kollapset på midten, og falt ned over veibanen ved Leangen i Trondheim. Gravemaskiner ved anlegget gikk raskt i gang med redningsarbeidet etter ulykken. Etter hvert fikk politiet også rekvirert større kranbiler for å få bort det sammenraste bygningsmaterialet.

Politiet meldte først om den rammede bilen, men tidlig på onsdag kveld opplyste de også om at en av arbeiderne som jobbet med brokonstruksjonen, var savnet i ruinene.

Kunne rammet flere

Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent. Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om sikkerhetsvurderingene rundt å holde den ofte tett trafikkerte veien åpen mens betongfylling pågikk på den nye broen. Politiets innsatsleder på stedet sa torsdag til NTB at ulykken trolig ville rammet flere hvis den hadde skjedd under rushtrafikken en time senere.

En representant for Arbeidstilsynet ankom stedet onsdag ettermiddag.

Firmaet Reinertsen er entreprenør på anlegget. Samme selskap opplevde i fjor at en polsk bygningsarbeider døde under oppføring av et bygg på Brattøra, ifølge Adresseavisen.

– Trolig er det forskalingen som har sviktet under støping, sier direktør Tedd Årnes i firmaet Reinertsen til Adresseavisen.

– Preger oss alle

Det var 15 ansatte fra Reinertsen AS som arbeidet på anlegget da broen kollapset. I tillegg var det 2-3 ansatte i underentreprenørfirmaet Master Solutions til stede. Ingen av de omkomne var ansatt i Reinertsen AS.

– Dette er en tragisk ulykke som preger oss alle i Statens vegvesen, sier avdelingsdirektør Eva Solvi i Statens vegvesen.

Hun lover å stille alle nødvendige ressurser til rådighet i etterforskningen av brokollapsen i Trondheim.

– Det er for tidlig å si noe om årsaken til at broen raste sammen og det er heller ikke riktig av oss å spekulere på årsaken. Vi bistår politiet og Arbeidstilsynet i deres arbeid, sier Solvi.

Personvernpolicy