Meny

Frp og Høyre har hatt hemmelige møter

F.v. Jan Tore Sanner (H), Ketil Solvik-Olsen (FrP). Nestlederne i Høyre og Frp har hatt hemmelige møter utenfor Stortinget i halvannet år, uten at KrF og Venstre har vært invitert. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nestlederne i Høyre og Frp har hatt møter utenfor Stortinget i mer enn et og et halvt år.

Målet har vært å forberede seg til regjeringssamarbeid. KrF og Venstre har ikke vært invitert, melder NRK.

De fem sentrale politikerne fra Høyre og Frp har det siste halvannet år møttes jevnlig på ulike restauranter i Oslo sentrum.

– Det er viktig for oss å bli kjent og bygge tillit mellom partiene når vi ønsker å styre sammen. Da er det fint å kunne møtes uformelt over en lunsj, sier Høyre-nestleder Jan Tore Sanner til NRK. Han tok initiativ til møtene sammen med Bent Høie.

– Å ville styre landet sammen betyr også at man bør kjenne hverandre og ha tillit til hverandre. Det oppnår man ved å bruke tid sammen og bli kjent, sier påtroppende nestleder i Frp, Ketil Solvik-Olsen, til NRK. Han synes møtene er viktige.

Les også: Hareide sier nei til alkohol-liberalisering

Høyre har flere ganger uttalt at partiet vil regjere med alle de borgerlige partiene, men KrF og Venstre har ikke vært informert eller invitert om disse møtene. KrF-leder Knut Arild Hareide sier «Høyre får møte hvem de vil», men at han gjerne skulle blitt informert om lunsjmøtene.

– Ønsker Høyre å bygge tillitt til KrF er det fint å bli informert om denne typen møter, sier han til NRK.

– Møtene betyr at de forregner seg litt, jeg tror velgerne heller vil ha en blågrønn regjering enn en mørkeblå, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NRK.

Les også: Steile fronter i striden om tigging

Nå har nestlederne i Høyre og Frp bestemt seg for å invitere alle med.

– På neste møte, som trolig finner sted før sommerferien, vil også nestlederne i Venstre og KrF bli invitert, sier Sanner til NRK.

Les også: Høyre tilbake, men fortsatt størst

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus