Meny

Bilder fra skrekkhuset viser at deler var avsperret

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De første bildene inne fra skrekkhuset i Cleveland, der tre kvinner ble holdt fanget i ti år, viser at deler av det var sperret av.

Det er Daily Mail som offentliggjør de eksklusive bildene. Sønnen til den mistenkte Ariel Castro forteller til avisen at faren hadde hengelås på dørene til kjeller, loft og garasje.

– Dit fikk vi ikke lov til å gå, sier Anthony i et intervju med avisen.

På bildene kan man se en av hengelåsene på døren.

Politiet har nå bekreftet funn av lenker og tau i huset.

– Vi har fått bekreftet at de var bundet og at det var lenker og tau i gangen, sier politisjef Michael McGrath til tv-kanalen NBC.

Hør den utrolige nødsamtalen her

Spurte om Amanda

– Om det stemmer at han tok henne til fange, tvang henne til å ha sex og å føde hans barn. Holdt henne gjemt og borte fra dagslys, så tok han virkelig disse jentenes liv, sier Anthony Castro videre.

Sønnen, som hadde lite kontakt med faren, sier han var helt uvitende til at det ble holdt kvinner fanget i huset. Han forteller at faren i april spurte ham om han trodde politiet noen gang ville finne Amanda Berry.

Da Anthony svarte at han trodde Berry sannsynligvis var død siden hun hadde vært borte så lenge, så sa Ariel Castro: – Jaså. Tror du virkelig det?

Les også: Fikk datter i fangeskap

Lenket fast

De tre kvinnene Michelle Knight, Amanda Berry og Gina DeJesus ble reddet ut av huset i Cleveland mandag. Knight var cirka 20 år da hun forsvant i Cleveland i 2002. Berry forsvant et knapt år senere, 21. april 2003, mens Gina DeJesus forsvant over ett år senere. Hun var 14 år.

– Han fortjener ikke å ha noe liv lenger. Han fortjener å tilbringe resten av livet bak murene, sier Anthony om faren.

Ubekreftede opplysninger fra huset der kvinnene ble holdt fanget har begynt å lekke ut i lokale medier. Politiet skal ha funnet kjettinger, tau og teip i rommene der kvinnene ble holdt fanget. Kvinnene skal ha abortert flere ganger på grunn av slag og feilernæring.

Les også: Amanda Berry utropes til dagens helt

Voldelig

Anthony Castro, som jobber i en bank i Columbus i Ohio, beskriver faren som en svært voldelig mann, og de pågrepne onklene som alkoholiserte.

Ifølge Anthony ble moren hans nesten slått i hjel av faren mens hun var i rekonvalesens etter en hjerneoperasjon. Moren tok med seg Anthony og hans tre søstre og flyttet fra Ariel i 1996 etter årevis med overgrep.

Ifølge Anthony hadde ingen av barna mye kontakt med faren. Han forteller at familiemedlemmene er enige om at faren er i stand til å gjøre det han nå er pågrepet og mistenkt for.

Les også: Her ble de savnende kvinnene funnet

– Mirakel

Politiet fortsatte tirsdag å gjennomsøke huset der de tre kvinnene ble funnet. Gaten er sperret av og hordene av journalister blir holdt på avstand.

Slektninger til de tre er nå både sjokkerte og overlykkelige.

– Hun er min beste venn. Jeg er så glad for at hun er hjemme igjen, sier Ricardo DeJesus, bror til Gina, til CNN.

Nå lover han aldri å slippe søsteren av syne.

– Det er et Guds mirakel at hun er tilbake. Det er alt jeg kan si.

Slik forsvant jentene i Cleveland:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus