Meny

Syrias regjering inviteres til fredsforhandlinger

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og USAs utenriksminister John Kerry ble tirsdag enige om å gjøre et forsøk på å forhandle fram fred mellom den syriske regjeringen og opprørerne. Foto: Sergej Karpukhin (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland og USA ønsker å samle den syriske regjeringen og opposisjonen for å diskutere en fredsløsning i løpet av måneden.

USAs utenriksminister John Kerry ble tirsdag enig med den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov om at de to landene skal arrangere en internasjonal konferanse for å diskutere situasjonen i Syria.

Kerry fortalte på pressekonferansen etter møtet med Lavrov at målet er å samle representanter fra den syriske regjeringen og opposisjonen til en konferanse i løpet av mai.

– En politisk løsning på borgerkrigen vil redusere faren for at landet brytes opp. Det kan også ha innvirkning på en amerikansk beslutning om å levere våpen til opprørsgrupper, sier Kerry.

Konferansen skal arrangeres med sikte på å få en slutt på borgerkrigen, som nå har vart i over to år.

FN meldte samme dag at 4,25 millioner syrere er internt fordrevne på grunn av krigen.

Alt om konflikten i Syria

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus