Norge utspilt av Canada

Norges Henrik Odegaard (foran) i kamp om pucken med Canadas Jeff Skinner. Foto: Fredrik Sandberg (AP Photo)
Norges Henrik Odegaard (foran) i kamp om pucken med Canadas Jeff Skinner. Foto: Fredrik Sandberg (AP Photo)

Norge fikk en ishockeyleksjon og tapte 1-7 for Canada i sin tredje VM-kamp tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noe nytt ishockeymirakel fra de norske ishockeykrigerne var langt unna denne gangen. De kanadiske NHL-stjernene hadde tilsynelatende fått jetlaget ut av kroppen og blitt mye mer samspilte enn tilfellet var i de to første kampene i VM. Det ble en tøff kveld for norske hockeysjeler.

Roy Johansen måtte foreta noen rokeringer etter suspensjonene til Ole-Kristian Tollefsen og Marius Holtet, men selv de to tøffingenes deltakelse hadde neppe hjulpet særlig mot et kanadisk lag som var ganske så hissige på å revansjere 2-3-tapet for Sveits.

– Vi spilte som et guttelag mot seniorspillere, og da blir det sånn, konstaterte kaptein Patrick Thoresen til Max i første pause, da det sto 4-0.

– Canada var mye bedre enn oss denne gangen. De var over oss i vår egen sone i 1. periode, og dessuten gjorde backene våre noen forferdelige feil. På 0-4 var kampen over for vår del, sa Johansen.

Raknet

Nordmennene gikk som vanlig tøft ut og syntes å ikke ha noen større respekt for de kanadiske stjernene. De klarte også å ri av et undertallsspill etter at Patrick Thoresen ble utvist etter bare 29 sekunder.

Det skulle ikke vare, og etter hvert fikk de norske ishockeyspillerne så hatten passet. Andrew Todd fikk det enkelt med å gjøre 1-0 etter at Lars Volden i det norske målet var blitt utspilt av Steven Stamkos' dragninger.

23 år gamle Stamkos, som er storscorer i Tampa Bay Lightning, var spesielt vanskelig å stoppe for de norske backene. De ble løpende etter eller parkert i rundvantet. Etter 13 minutter var Stamkos igjen frampå og assisterte Jeff Skinner fram til 2-0. En annen stjerne, Colorado Avalanches Matt Duchene, økte til 3-0 i spill fire mot fire.

Bedre ble det ikke da Claude Giroux gjorde 4-0 i overtall et snaut minutt senere. Også da var regien ved Stamkos.

Trøstemål

Motgangen fortsatte da Canada økte til 5-0 tidlig i midtperioden, men da så det ut til at stjernene hadde gjort sitt, og Norge fikk være med i kampen igjen. Ken André Olimb reduserte midtveis i kampen og hadde selv en god mulighet til å redusere ytterligere da han kom alene med den kanadiske målvakten.

Flere trøstemål ble det ikke, og i siste periode gjorde Stamkos 6-1 før Taylor Hall fastsatte resultatet.

– Vi møtte et lag som er mye bedre, og som har mye bedre ferdigheter. Vi spilte ikke med den nødvendige desperasjonen i første periode. Når man møter verdensstjerner, nytter det ikke å stå og se på, sa landslagssjefen til Max.

Onsdag står vertene Sverige for tur for Roy Johansens gutter. Da er Tollefsen og Holtet tilbake i laget.

Personvernpolicy