Meny

Romfolk kastet ut fra bygård ved Akerselva

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hevdet de hadde leieforhold.

«Politiet ble tilkalt til Brennerivn hvor det var krangel om leieforhold. Flere romfolk har tatt tilhold og hevder de har et leieforhold», skrev operasjonsleder på Twitter sent mandag ettermiddag.

Oslo brann- og redningsetat har vært på inspeksjon og lagt ned boforbud. Alle som oppholdt seg i bygget har blitt bortvist.

Operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Thor Grøttum, opplyser at det fortsatt er uklart hvorvidt romfolket faktisk hadde en leieavtale eller ikke.

– Leieforhold er ikke noe vi blander oss bort i, men forholdene i bygården var slik at vi besluttet å kontakte OBRE for befaring. De kom frem til at bygården ikke var beboelig, og siden vi var på stedet hjalp vi til med bortvisningen, sier Grøttum til ABC Nyheter.

Tirsdag ble også regjeringens såkalte «tiggerpakke» lagt frem, men politiet har ikke merket noen reaksjoner fra rommiljøet på den.

– Bortvisningen gikk også rolig for seg, sier Grøttum.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus