Amanda Berry utropes til heltinne i bortføringssak

Amanda Berry (t.h.) ble natt til tirsdag (norsk tid) løslatt etter et tiår i fangenskap sammen med to andre jenter. Foto: Woio TV (AFP Photo)
Amanda Berry (t.h.) ble natt til tirsdag (norsk tid) løslatt etter et tiår i fangenskap sammen med to andre jenter. Foto: Woio TV (AFP Photo)

Amanda Berry står igjen som den store heltinnen i historien om de tre kvinnene som er frigitt etter å ha vært fanget i rundt ti år i USA. Hennes mot ble kvinnenes redning, sier en talsmann for politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Visepolitimester Ed Tomba stormroste Berry, som sammen med Gina DeJesus og Michelle Knight ble funnet i et hus i bydelen Tremont i Cleveland, for hennes utholdenhet og mot.

– Amanda Berry er den virkelige heltinnen i denne saken, sa visepolitimester Ed Tomba.

Les også: – Fikk en datter i fangenskap

Berry tilkalte hjelp ved å skrike og sparke i døren mandag kveld. Naboen Charles Ramsey kom til og sparket inn døren, og Berry kunne klyve ut i friheten.

Politiet bekreftet på en pressekonferanse også at en seks år gammel pike som ble funnet i huset dagen før, er Amanda Berrys datter.

Amanda Berry fotografert som ung pike. Berry er en av de tre kvinnene som mandag ble funnet i live i et hus i Cleveland i delstaten Ohio nordøst i USA, etter at de ble bortført for omtrent et tiår siden. Talsmenn for politiet roste tirsdag Berry, som greide å komme seg ut av huset der kvinnene satt innesperret og fikk slått alarm, som «den virkelige heltinnen i historien». Foto: FBI (Reuters) [Klikk på bildet for større versjon]Amanda Berry fotografert som ung pike. Berry er en av de tre kvinnene som mandag ble funnet i live i et hus i Cleveland i delstaten Ohio nordøst i USA, etter at de ble bortført for omtrent et tiår siden. Talsmenn for politiet roste tirsdag Berry, som greide å komme seg ut av huset der kvinnene satt innesperret og fikk slått alarm, som «den virkelige heltinnen i historien». Foto: FBI (Reuters) [Klikk på bildet for større versjon]

«Hjelp meg!»

– Hjelp meg! Jeg er Amanda Berry. Jeg har vært kidnappet og forsvunnet i ti år, men nå er jeg her og jeg er fri, sa den nå 26 år gamle kvinnen da hun ringte nødnummeret 911 etter å ha kommet seg ut av huset.

Opptaket av samtalen er lagt ut på Internett.

Ifølge avisen Los Angeles Times ble de tre kvinnene skrevet ut fra sykehus tirsdag, bare noen timer etter at de var satt fri.

– Vi slutter oss til alle andre som feirer at disse kvinnene nå kan vende tilbake til samfunnet, het det i en kunngjøring fra sykehuset MetroHealth.

Les også: Sjokk og glede etter funn av tre savnede kvinner i USA

De tre kvinnene skal først og fremst hvile ut og få nødvendig rådgivning. Men etterforskningen forsetter til alle sider ved saken er klarlagt, understreket talsmenn for myndighetene på tirsdagens pressekonferanse.

Marerittet over

– Marerittet er over for de tre unge kvinnene, og nå kan legingen av sårene begynne. Familiene til disse tre kvinnene ga aldri opp. Og som dere forstår var følelsene da de ble funnet ubeskrivelige. Ja, politifolk kan også gråte, sa etterforsker Stephen D. Anthony.

Tre brødre i 50-årene er arrestert i forbindelse med bortføringen, bekreftet Clevelands politisjef Michael McGrath. Ariel Castro (52) og hans to brødre sitter nå varetektsfengslet, tilføyde han.

Les også: – Jeg har vært savnet i ti år - jeg er fri nå!

Ifølge politiet kan siktelser mot de tre brødrene ventes om kort tid. Visepolitimester Ed Koch sa at han og hans folk er temmelig sikre på at de har tatt de riktige mennene, men han gikk ikke nærmere inn på hva siktelsene vil omfatte.

Se også: – Hjelp meg! Jeg er Amanda Berry

Bildet under viser en etterlysningsplakat fra USAs føderale politi FBI med bilder av Gina DeJesus. Hun er en av de tre kvinnene som nå er satt fri etter å ha vært kidnappet i rundt et tiår. Alle tre var tenåringer da de forsvant. Foto: FBI (Reuters)

Personvernpolicy