– Fikk en datter i fangenskap

En seks år gammel jente som ble reddet fra et hjem i den amerikanske byen Cleveland, der man fant tre kvinner som hadde vært savnet i et tiår, er datteren til et av kidnappingsofrene, sier politiet tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet bekrefter at jenta er datteren til Amanda Berry, som på dramatisk vis klarte å flykte fra huset mandag. Hennes rømning førte til at man også fant to andre kvinner; Gina DeJesus og Michele Knight.

Tre brødre i 50-årene har blitt pågrepet i forbindelse med saken.

De tre kvinnene har vært savnet i nærmere et tiår.

– Ariel Castro (52) og hans to brødre, 50 og 54 år gamle, har blitt brakt i varetekt, sa politisjefen i Cleveland, Michael McGrath under en pressekonferanse etter den dramatiske rømningen til de tre kvinnene mandag kveld.

Politiet identifiserte de andre brødrene som 54 år gamle Pedro Castro og 50 år gamle Oneil Castro.

Les også: Sjokk og glede etter funn av tre savnede kvinner i USA

Ordføreren i Cleveland, Frank Jackson, sier det fremdeles er «flere ubesvarte spørsmål» om saken, og myndighetene understreker at mange fakta ikke kan diskuteres da etterforskningen fremdeles pågår.

De tre kvinnene ble funnet mandag i et hjem i Cleveland, ikke langt fra stedene der de forsvant.

Berrys rop om hjelp førte til at en nabo bidro til å befri henne fra huset. Dette ledet dermed til funnet av de to andre kvinnene, samt Berrys seks år gamle datter.
Les også: – Jeg har vært savnet i ti år - jeg er fri nå!

– Takket være Amandas modige handlinger er disse tre kvinnene i live i dag, sier politisjef McGrath til de fremmøtte journalistene.
Se også: – Hjelp meg! Jeg er Amanda Berry

Personvernpolicy