Meny

Havarikommisjonen utsetter Hercules-rapport

ULYKKESOMRÅDE: Fra området hvor ferdskriveren fra det havarerte Hercules-flyet ble funnet på Kebnekaise i fjor. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For femte gang må den svenske havarikommisjonens sluttrapport etter Hercules-ulykken ved Kebnekaise i fjor utsettes.

Rapporten skulle opprinnelig vært levert ved årsskiftet, men har blitt utsatt flere ganger, og i april ble det sagt at den skulle være klar innen utgangen av mai. Men nå ryker også det målet, melder NRK.

Årsaken er at etterforskerne i havarikommisjonen til stadighet har fått nye opplysninger i saken, og rapporten har nå vokst til å være på over 200 sider.

– Så mange sider i en rapport gjør at det er blir vanskelig å fordøye for leseren. Derfor er vi nå i gang med å redusere antallet sider, sier Agne Widholm, utredningsleder i den svenske havarikommisjonen, til NRK.

Målet for havarikommisjonen er å få rapporten ned i rundt 150 sider.

Det var torsdag 15. mars i fjor at Hercules-flyet Siv forsvant fra radaren på vei fra Evenes til Kiruna under vinterøvelsen Cold Response. Fem norske offiserer mistet livet da flyet traff fjellveggen.

I den foreløpige rapporten som ble levert i mai i fjor, kom det fram at Hercules-flyet hadde fått en innflygningshøyde fra tårnet i Kiruna som var lavere enn høyeste punkt på Kebnekaise.

Både taleregistratoren og ferdskriveren fra flyet er funnet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus