Hareide sier nei til alkohol-liberalisering

SETTER NED FOTEN: Knut Arild Hareide (KrF) er klar på at det er uaktuelt for partiet å gå med på en liberalisering av alkoholsalg i butikk. (Arkivfoto: NTB scanpix)
SETTER NED FOTEN: Knut Arild Hareide (KrF) er klar på at det er uaktuelt for partiet å gå med på en liberalisering av alkoholsalg i butikk. (Arkivfoto: NTB scanpix)

KrF-leder Knut Arild Hareide sier nei til sine borgerlige kollegers ønsker om vinsalg i butikk. Alkoholpolitikken kan stoppe et regjeringssamarbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg ser ikke for meg at KrF vil sitte i en regjering som foretar store liberaliseringer av alkoholpolitikken, som for eksempel salg av vin i butikk, sier Knut Arild Hareide til Vårt Land.

I april vedtok Venstres landsmøte at de fortsatt ønsker vinsalg i butikk. Frp har lenge ønsket at nordmenn skal kunne kjøpe vin i dagligvarebutikker. Og denne helgen gikk Høyres landsmøte inn for å tillate salg av vin i butikk på steder hvor det ikke er vinmonopol.

Dermed er Kristelig Folkeparti det eneste borgerlige partiet som insisterer på å holde vinen unna butikkhyllene.

Hareide sier KrFs alkoholpolitikk står fast.

– Om vi ikke får støtte fra Frp, Venstre og Høyre i vår alkoholpolitikk, applauderer forskere og politiet KrFs linje i saken. Det er fordi vi har en modig alkoholpolitikk som beskytter de som trenger det mest, sier han.

Valgforsker Anders Todal Jensen sier til Vårt Land at han tror KrF vil få gjennomslag for sitt syn på vinsalg i butikk i et regjeringssamarbeid med Høyre og Venstre, men at det er mer usikkert i en regjering med Frp.

Personvernpolicy