Sju lokkesaker på Østlandet henlagt

Sju saker på Østlandet der fremmede skal ha forsøkt å lokke unge jenter og gutter inn i biler, er nå henlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle sakene ble meldt til politiet i løpet av en tidagersperiode i slutten av september i fjor. Sakene skapte stor oppmerksomhet i kjølvannet av Sigrid Giskegjerde Schjetnes (16) forsvinning og død i august, skriver VG.

– Politiet har brukt mye ressurser for å finne ut hva som skjedde og for å finne mulige gjerningsmenn i de to sakene vi har etterforsket, men vi har ikke kunnet avdekke noen, sier politiadvokat Jon Aga i Romerike politidistrikt.

Han forteller at politiet har etterforsket elektroniske data, utført kontroll på stedene hvor bortføringsforsøkene skjedde, sammenlignet med lignende saker på Østlandet og sett på moduskandidater. Politiet sto uten tekniske funn på stedene.

– At vi ikke har funnet gjerningspersoner, betyr ikke at dette ikke har skjedd, sier han.

To av sakene i Asker og Bærum ble henlagt allerede i oktober i fjor. En av dem var oppdiktet.

Personvernpolicy