Meny

– Jeg har vært savnet i ti år – jeg er fri nå!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre kvinner som har vært savnet i rundt ti år, er funnet i live i et hus i Cleveland i Ohio.
Fakta om de tre savnede kvinnene:

* Michelle Knight var 21 år da hun forsvant i et nabolag i byen Cleveland i delstaten Ohio. Hun ble sist sett i huset til en slektning 23. august, 2002. Hun er nå 32 år.

* Amanda Berry forsvant et knapt år senere, 21. april 2003, dagen før sin 17-årsdag. Hun ringte søsteren før hun forlot jobben på Burger King, og forsvant mens hun spaserte hjem i det samme nabolaget som Michelle forsvant. Hun er nå 27 år.

* Gina De Jesus forsvant over ett år senere, 2. august 2004, mens hun var på vei hjem fra skolen i det samme nabolaget. Hun var 14 år og er i dag 22-23 år.

* Siden Amanda og Gina forsvant, har foreldrene og lokalsamfunnet holdt en årlig vake med slektninger, naboer og venner. Moren til Gina har vært overbevist om at datteren var offer for menneskehandel og at hun var i live. Moren til Amanda håpet også at datteren var i live, men døde av et hjerteinfarkt i 2006.

* Familiene håpet på en oppklaring sommeren 2012 da en drapsdømt fange oppga detaljer om hvor Amanda var gravd ned. Etterforskere fant ingenting, og mannen ble dømt for falsk forklaring og for å ha villedet politiet.

* De tre kvinnene ble funnet i det samme nabolaget som de forsvant, hjemme hos tre brødre i femtiårene. De ble oppdaget av en nabo som hørte rop fra huset, mandag 6. mai. Flere barn ble funnet sammen med kvinnene, blant dem er fire-femåring som skal være barnet til Amanda.

* Alle tre befant seg tirsdag på sykehus.

(Kilde: Newsnet5.com)

Gina DeJesus, Amanda Berry og Michelle Knight ble funnet i et hus en forstad til Cleveland, ikke langt fra der to av dem sist ble sett.

En 52 år gammel skolebuss-sjåfør som bodde i huset og hans to brødre på 50 og 54 år er pågrepet i saken. De ble arrestert på bakgrunn av informasjon de tre kvinnene ga politiet mandag kveld.

21. april 2003 ringte da 16 år gamle Amanda Berry hjem til sin søster og fortalte at hun fikk sitte på med noen hjem fra arbeid. Siden det har hun vært savnet.

Ett år senere forsvant 14 år gamle DeJesus. Hun ble sist sett da hun forlot skolen. Michelle Knight, forsvant som 20-åring i 2000.

Hjelp meg!

Kvinnene ble oppdaget av en nabo som hørte rop fra huset.

– Jeg så en kvinne som febrilsk forsøkte å komme seg ut. Hun sa: «Hjelp meg å slippe ut. Jeg har vært her i lang tid», forteller Charles Ramsey til newsnet5.com.

Etter å ha hjulpet henne ut ved å sparke hull i døra, ringte kvinnen til politiet.

– Hjelp meg! Jeg er Amanda Berry. Jeg har vært kidnappet i ti år. Nå er jeg fri, sier en sterkt følelsesladd Amanda Berry i 911-samtalen.

Hør den utrolig nødsamtalen her

Ikke skadd

Et øyenvitne forteller at han hjalp til å bryte seg inn i huset, og at det var flere barn der inne. Alle de tre kvinnene er sendt til sykehus, men de skal ikke være fysisk skadd.

Hundrevis av mennesker samlet seg mandag i gaten der de tre kvinnene ble reddet.

– Jeg er takknemlig for at Amanda Berry, Gina DeJesus og Michelle Knight er blitt funnet i live. Vi har mange ubesvarte spørsmål i denne saken og etterforskningen vil fortsette, sier ordfører i Cleveland Frank Jackson.

Se også: Her opplever hun alle foreldes verste mareritt

Skrev om saken

I kommentarfeltet til nyhetssaken newsnet5.com har lagt ut blir den pågrepne mannen identifisert som den samme som tilbake i 2004 skrev en sak om to av de savnede kvinnene i en lokalavis.

– En ting er helt sikkert. Nesten alle føler en nærhet til familien, og hele området snakker om at Gina er forsvunnet, heter det i saken, der blant andre moren til DeJesus er intervjuet.

Les også: Barn kidnappes for å bli terrorister

Kjente familien

Onkelen til den pågrepne 52-åringen sier nevøen eide huset der kvinnene ble funnet. Ifølge onkelen vokste noen av familiemedlemmene hans opp sammen med familien til den bortførte DeJesus.

Naboene til den arresterte er nå i sjokk. Janette Gómez (50) forteller at 52-åringen alltid gikk inn i huset gjennom bakdøra. Gardinene var alltid trukket for, og minst ett av vinduene var spikret igjen.

– Han hadde aldri mye å si. Han hilste tilbake, men det var aldri noen samtale, sier Gómez.

Les også: Kidnappet 8-åring kontaktet nødsentralen selv

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus