Meny

Venninne av jenta: – Ikke slett meldinger du får fra Rune

(Arkivfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire venninner av jenta som Rune Øygard er tiltalt for overgrep mot, skal tirsdag vitne i retten. En av dem oppfordret 17-åringen til å lagre tekstmeldinger – «for da har vi bevis».

« ... ikke slett meldinger du får fram, og lagre samtalene. Lettere å ta ham da, for da har vi bevis», skriver venninnen i meldingen. Den fikk den nå 17 år gamle jenta tre måneder før moren hennes gikk til politiet med overgrepsanmeldelsen mot den tidligere Vågå-ordføreren.

Den jevnaldrende venninnen var på den tiden selv fornærmet i en overgrepssak. Fornærmede i Øygard-saken hevder hun ikke fortalte noen om forholdet til Øygard før i tidsperioden rett før bruddet og anmeldelsen.

Hun hevder dessuten hun ikke sa noe til den aktuelle venninnen før en ukes tid etter at moren hadde gått til politiet med saken.

– Jeg er helt sikker på at den meldingen ikke har noe med denne saken å gjøre. Jeg sa ingenting til henne før helga etter anmeldelsen, forklarte 17-åringen.

Les også: Øygard og jenta utvekslet 40 SMS-er hver dag

I tillegg til de fire jentene skal politioverbetjent Bjørn Bjørnstad fortsette sin forklaring tirsdag. I retten mandag kom han ikke helt i mål med redegjørelsen om den massive kommunikasjonen mellom Øygard og jenta, særlig fram mot tiden da saken ble anmeldt.

I snitt gikk det 40 meldinger mellom de to hver dag de tre siste månedene fram til midten av september 2011.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus