Øygards svigerinne fratatt jobboppgave

Øygards svigerinne fratatt jobboppgave
Øygards svigerinne fratatt jobboppgave

Svigerinnen til Rune Øygard har trukket seg fra en IT-gruppe og får ikke representere kommunen på en konferanse fordi hun ikke har tatt tilstrekkelig avstand fra svogerens språkbruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beskjeden om at hun ikke lenger nøt den nødvendige tilliten til å representere kommunen, fikk Lisbeth Øygarden etter et intervju med TV 2, melder kanalen. I intervjuet sammenlignet hun meldinger mellom Rune Øygard og jenta han er tiltalt for å ha forgrepet seg på som prating «på ungdomsvis».

– Jeg kan ikke si at det er griseprat. Han har prøvd på en måte å prate på ungdomsvis. Om en ikke hadde visst hvem som pratet, hadde man trodd det var to tenåringer, sa Lisbeth Øygarden i intervjuet.

Les også: Øygard og jenta utvekslet 40 SMS-er hver dag

I etterkant har hun mottatt et brev fra kommuneledelsen hvor det blant annet står: «På bakgrunn av innhaldet i intervjuet, tolka administrativ og politisk leiing i Vågå kommune dette slik at Lisbeth ikkje tok avstand frå språkbruken som er brukt i kommunikasjonen mellom sikta og fornærma i saka». Ifølge brevet har Øygarden akseptert å ikke representere Vågå kommune på en IT-konferanse, og hun har trukket seg fra IT-gruppen.

Selv understreker Øygarden at hun ikke forsvarer språkbruken i kommunikasjonen mellom Øygard og jenta, slik hun også har forklart i retten, men hun forsvarer fortsatt svogeren.

Les også: Flere tekstmeldinger i Øygard-saken

«Slik eg kjenner Rune gjennom mange år, (...) trur eg ikkje han har gjort det han er skulda for. Det er dette eg forsvarar i denne saka, ikkje språkbruken», heter det i et sitat som er gjengitt i brevet fra kommunen.

Personvernpolicy