Øygard og jenta utvekslet 40 SMS-er hver dag

HØYE TALL: De siste tre månedene i 2011 før Vågå-ordføreren ble pågrepet, var det svært hyppig kontakt mellom ordførerens telefoner og telefonen til den nå 17 år gamle jenta. Nesten 4.000 kontakter har teknikere i Kripos hentet fram fra telefonene i denne perioden. Det tilsvarer gjennomsnittlig nesten 50 telefonkontakter daglig.
Tegning: Marco Vaglieri / NTB scanpix
HØYE TALL: De siste tre månedene i 2011 før Vågå-ordføreren ble pågrepet, var det svært hyppig kontakt mellom ordførerens telefoner og telefonen til den nå 17 år gamle jenta. Nesten 4.000 kontakter har teknikere i Kripos hentet fram fra telefonene i denne perioden. Det tilsvarer gjennomsnittlig nesten 50 telefonkontakter daglig. Tegning: Marco Vaglieri / NTB scanpix

I løpet av snaut tre måneder gikk det nesten 3.300 tekstmeldinger mellom Rune Øygard og jenta som hevder hun hadde et forhold til ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg viser dataene politiet la fram i retten mandag at Rune Øygard ringte den nå 17 år gamle jenta 456 ganger i løpet av de 82 dagene de ble redegjort for. Totalt var det kontakt mellom jentas telefon og Øygards telefon nesten 4.000 ganger i denne perioden.

Det tilsvarer gjennomsnittlig nesten 50 telefonkontakter daglig dem imellom de snaut tre månedene før Øygard ble pågrepet og telefonen hans beslaglagt.

Innholdet i flere av meldingene er allerede gjort kjent for retten. De dokumenterer, mener aktor og jentas bistandsadvokat, at det var et kjæresteforhold mellom jenta, som da var fra 13 til 15 år gammel, og den nesten 37 år eldre mannen.

«Er du like forelsket?»

«Skjønner du ikke hvor mye du betyr for meg? Er du like mye forelsket i meg nå? Fant du ut at han ikke er noe for deg likevel denne kvelden? At det du og jeg har er mye finere?» står det i en tekstmelding Øygard sendte jenta.

Meldingen er en av flere som ble lest opp i retten mandag, og synes å passe inn i bildet som tegnes av de øvrige meldingene og Skype-kommunikasjonen som er sentrale i bevisene mot Øygard.

Sjelden er en telefon blitt underlagt grundigere etterforskning enn den tilårskomne Sony Ericsson-telefonen til Rune Øygard. Kripos har rekonstruert alle data på den fra bunnen av og dessuten utviklet egen programvare for å oppdage og rekonstruere mobildata, ifølge senioringeniør Olav Tolo i Kripos.

Det har resultert i nye funn av en rekke SMS-er og bilder. I en SMS-utveksling, som ikke var oppdaget da saken mot Øygard gikk for tingretten, forsøker ordføreren ifølge bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal å overtale jenta til å innlede et forhold til en jevnaldrende gutt for å dekke over forholdet dem imellom.

Les også: Øygard dropper kjendishjelp

Fant ikke toppløsbildet

Tross nitide undersøkelser av telefonene som har vært brukt av Øygard og fornærmede, har ikke politiet klart å finne det mye omtalte toppløsbildet jenta hevder ordføreren tok av henne.

Det ble funnet hele 120 bilder på telefonen under den siste runden med etterforskning, men ingen av dem er av interesse for straffesaken som pågår i Eidsivating lagmannsrett. Det bekreftet senioringeniør Olav Tolo og politioverbetjent Bjørn Bjørnstad i Gudbrandsdal politidistrikt da de redegjorde for det omfattende arbeidet politiet har gjort med telefonen til Rune Øygard.

– Det vi vet er at det har vært bilder på telefonen som er blitt slettet, sa Tolo i retten.

Politiet lokalt og Kripos har undersøkt til sammen ti telefoner. Tre av dem har vært brukt av Øygard, mens de resterende sju har tilhørt jenta eller vært til hennes disposisjon i perioder. Kripos har ikke sluttført undersøkelsen av tre av de ti telefonene.

Personvernpolicy