Meny

Halvparten av norske sexkjøpere tatt i Trondheim

JAKTER BAKMENN: To av Trondheims politibetjenter jobber utelukkende opp mot prostitusjonsmiljøet. Det har gitt resultatet. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To politimenn som jobber opp mot prostitusjonsmiljøet i Trondheim, tok flere sexkjøpere i fjor enn det politiet i Oslo, Stavanger og Bergen gjorde til sammen.

I 2012 ble 368 personer anmeldt for kjøp av sex i Norge. 164 av disse ble tatt i Sør-Trøndelag politidistrikt, noe som utgjør nesten halvparten av sexkjøperne som ble tatt på landsbasis.

I Oslo ble det anmeldt 100 sexkjøpere i fjor, i Stavanger 17 og i Bergen 15.

– Det kan få noen til å tenke at det er mer prostitusjon i Trondheim, sammenlignet med andre steder, men det tror jeg ikke. Det sier heller noe om i hvilken grad politiet prioriterer dette. Det er nok mer prostitusjon i Oslo, Stavanger og Bergen, sier Arve Nordtvedt, sjef ved Sentrum politistasjon i Trondheim til VG.

– Når to personer hos oss jobber opp mot dette, synes vi ikke det er veldig stor ressursbruk. Vi får sendt et tydelig signal til sexkjøpere om at vi håndhever denne bestemmelsen, sier Nordtvedt.

Les også: Jurist pågrepet av egne kolleger for sexkjøp

En østeuropeisk sexarbeider VG har snakket med bekrefter at politiet er spesielt aktive i Trondheim.

– Trondheim er en veldig vanskelig by. Det er det verste stedet i hele Norge. Jeg tror det er to-tre politimenn som jobber kun mot kvinner som meg, sier hun.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus