Kronprinsparet på oljemesse i Texas

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit innledet søndag sin offisielle USA-reise på verdens viktigste oljemesse i Texas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsparet er på offisielt besøk til USA i perioden 5. til 9. mai

I Houston skal de besøke verdens største oljemesse, Offshore Technology Conference, blant annet for å markere at Norge i 40 år har vært til stede på messen.

– Jeg tror det blir et veldig variert og spennende program. Her blir det mye fokus på oljekonferanse. Jeg tror det blir mye å lære om, sa kronprins Haakon til journalister etter ankomst til Texas.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe ledsager kronprinsparet i Houston.

– Parallell tilnærming

– Viktigheten av denne konferansen blir understreket av det faktum at 1,3 milliarder mennesker fortsatt ikke har tilgang til elektrisitet. Verden trenger mer energi for å redusere fattigdom, sa kronprinsen i en tale under OTCs hovedmiddag.

– Vi må produsere energi så effektivt og bærekraftig som mulig. Og vi må ta en parallell tilnærming og ta hensyn til både et økende behov og utslipp.

Kronprinsen startet talen med å uttrykke sympati med de etterlatte til de tolv personene som mistet livet i fabrikkeksplosjonen i byen West i Texas i april.

Les også: – Mette-Marit er hyklersk

Omstridt besøk

Etter oljemessen skal kronprinsen til Fort Worth for å besøke Lockheed Martins fabrikk der. Kronprinsessen deltar ikke på dette besøket.

Besøket hos Lockheed Martin er av enkelte blitt møtt med skarp kritikk.

Årsaken er at kronprins Haakon, som stilte opp som høy beskytter for Norsk Folkehjelps TV-innsamling til kampen mot klasevåpen, nå reiser på besøk til klasevåpenprodusenten Lockheed Martin.

Les også: Forsinket kronprinsesse parkerte på fortauet

Kronprinsparet skal i San Francisco-området blant annet være til stede på åpningen av et teknologiseminar på Stanford University og et reiselivsseminar i San Francisco samt møte nystartede, norske bedrifter.

Personvernpolicy