Meny

Prest kastet ut av gudstjeneste i Bergen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gudstjeneste i Johanneskirken i Bergen i forbindelse med åpningen av Regnbuedagene – Bergen Pride, ble søndag kveld avbrutt av en mann kledd i prestekappe.

Rundt 60 personer var til stede i kirken på gudstjenesten som var spesielt rettet mot homofile og lesbiske. Like før første salme åpnet kirkedørene seg, skriver Bergensavisen.

– Da kom det en fyr i prestekappe og selvlysende gul signalvest. I den ene hånden holdt han en bibel, forteller Kenneth Brophy, som deltok på gudstjenesten.

Mannen i prestekappen var presten Per Kørner (77), som ble fradømt sitt embete som sogneprest i Strandebarm i Hordaland på slutten av 80-tallet. Han har markert seg med aksjoner mot abort sammen med Børre Knudsen og Ludvig Nessa.

– Folk var helt lamslått. To prester fikk løftet ham vekk fra alterringen, og førte ham nedover midtgangen. Der gikk han ned på kne og begynte å be, forteller Brophy.

Per Kørner forteller til Bergensavisen at han hadde bestemt seg i lang tid for å demonstrere under nettopp denne gudstjenesten.

– Jeg ville vise dem hvor galt det er å fremme synden og bruke Guds hus til det, sier Kørner.

Han bekrefter at han ble forvist fra kirken etter opptrinnet.

– Jeg ville få dem til å vende bort fra synden. Jeg ville berge dem fra synden, for det er det dette er, sier Kørner.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus