Meny

LO gir pengestøtte til Rødt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO-kongressen besluttet søndag for første gang å bevilge valgkampstøtte til Rødt.

Partiet på ytterste venstre fløy kan glede seg over 200.000 kroner i støtte fra landets største arbeidstakerorganisasjon, noe Rødt-leder Bjørnar Moxnes setter stor pris på.

– Dette er en historisk anerkjennelse av Rødt. Det viser at det er stor støtte til Rødts arbeidslivspolitikk på grunnplanet i fagbevegelsen, og at vi er et alternativ for dem som er skuffet over regjeringen, men som ikke vil at Siv Jensen og Erna Solberg skal styre landet, sier han til NTB.

Les også: Stoltenberg lover LO ny pakke mot sosial dumping

De tre rødgrønne regjeringspartiene får også drahjelp av LO. Arbeiderpartiet får 6 millioner kroner, SV 1,5 millioner og Senterpartiet 500.000 kroner.

– Rødt er ikke representert på Stortinget og har heller ingen stor oppslutning blant våre medlemmer. Men partiet står sterkt blant en del av våre tillitsvalgte, sier LO-leder Roar Flåthen til NTB.

Han hadde på følelsen at voteringen skulle ende slik den gjorde, og det var tilløp til jubel blant delegatene da resultatet var klart.

– Det er helt greit for meg. Det er ikke pengene det står på, sier Flåthen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus