Meny

Roar Flåthen applauderer regjeringens nye skattepakke:

LO-lederen: - Nå ser vi skillet i skattepolitikken!

Roar Flåthen applauderer regjeringens nye skattepakke: - Heller skattelettelse til selskapene enn til rikingene. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I dag leverte regjeringen lettelse i selskapsskatten for å sikre arbeidsplasser. Mens høyresiden vil senke skatten til de rike.
LO-kongressen 2013

Landets største fagorganisasjon, Landsorganisasjonen (LO) har kongressen som sitt høyeste organ. Det avholdes hvert fjerde år.

LO-kongressen 2013 pågår i Oslo fra 3. til 7. mai, med 125 kvinner og 190 menn som delegater. De skal blant annet vedta et handlingsprogram for LO for kommende fire år, uttalelser og valgkampbevilgninger.

Statsminister Jens Stoltenberg taler til LO-kongressen søndag. Mandag velges ny LO-leder.

Slik innledet LO-leder Roar Flåthen sin tale til LO-kongressen da forsamlingen startet diskusjonen om den faglige og politiske situasjonen, hvori opptatt forholdet mellom Arbeiderpartiet og LO.

Ikke overraskende hyllet han lettelsene i skatt for fastlandets næringsliv.

Les også: Skattelettelse på 3 milliarder til bedriftene

- Vi hørte på nyhetene i dag at regjeringen har levert et utspill. Det viser et stort skille i skattepolitikken. De borgerlige diskuterer lettelse i skatten for å gi mer til de rike, sa Flåthen og sammenliknet:

- Så ser vi at regjeringen  leverer en pakke for å lette på selskapsskatten for å sikre arbeidsplasser, sa han til delegatene - med statsminister Jens Stoltenberg på første seterad.

- Hvorfor i all verden?

- Så kan man lure på hvorfor de borgerlige har så høye målinger på gallupene den senere  tiden. Vi har rekordlav arbeidsløshet, vi har aldri hatt så høy kjøpekraft, lav rente, lav inflasjon og en stø kurs i den økonomiske politikken, slo Flåthen fast.

- Noen sier det er slitasje. Noen sier at de vil ha en annen politikk. Hva slags politikk er det egentlig de vil ha? spurte en mer retorisk LO-leder enn under åpningstalen fredag.

- Jeg registrerer nå at kommentarene fra Erna Solberg er at de ikke har tenkt å gjøre noen store grep i økonomien. De har tenkt å videreføre politikken de rødgrønne har ført. Men alle skal få det bedre!

- En borgerlig regjering skal gi skattelettelser, alle skal få det bedre – men de skal ikke bruke mer oljepenger. Det er vanskelig å få det regnestykket til å gå opp, sa Flåthen.

Les også: Ros og ris fra NHO

Er redd for velferden

- Det som skaper usikkerheten med en borgerlig regjering, med Frp og Venstre – som i forholdet til fagbevegelsen og arbeidslivspolitikken er til høyre for Høyre – er at de skaper usikkerhet om velferden framover, sa Flåthen.

- De mangler forståelsen for hvor viktig skattesystemet er for offentlig velferd og for fordeling i samfunnet, mener LO-lederen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus