Meny

Israel angriper Syria igjen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel gjennomførte natt til søndag et nytt angrep mot Syria, denne gangen mot et militært forskningssenter i Damaskus, melder det offisielle nyhetsbyrået SANA.

Kraftige eksplosjoner kunne høres i Damaskus litt over midnatt. Statlig TV meldte at et militært forskningssenter i utkanten av byen var angrepet med raketter, og at det dreide seg om et israelsk angrep.

En vestlig etterretningskilde sier at det var iranske raketter som skulle leveres til Hizbollah i Libanon som var målet.

– Det som ble angrepet, i natt som i det forrige angrepet, var lagre med Fateh-110-raketter som var i transitt fra Iran til Libanon, sier kilden.

Lyste opp i natten

Videoer som er lastet opp på internett, viser eksplosjoner og en enorm ildkule som lyser opp i nattehimmelen i utkanten av byen.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights melder at innbyggere i Damaskus så fly på himmelen før angrepet på forskningssenteret Jamraya og et ammunisjonslager.

Andre aktivister sier at en rakettbrigade og leirer for republikanergarden også kan ha blitt truffet i det tungt militariserte området rett nord for hovedstaden.

Syrisk TV sier at angrepet er et forsøk på å heve moralen til terroristgruppene som i det siste er hardt rammet av «vår noble hær».

Flere angrep

Verken i Israel eller i Washington ville noen kommentere. Men Israel har gjort det klart at de vil angripe for å hindre avanserte våpen i å bli sendt til Hizbollah.

Forskningssenteret i Jamraya var også mål for et israelsk flyangrep i januar, og så sent som natt til lørdag gjennomførte Israel også et flyangrep mot mål i Syria.

Trolig var det en våpentransport på vei til Hizbollah i Libanon som ble truffet lørdag. En diplomatisk kilde i Beirut har sagt at det var bakke-til-luft-raketter som nylig var levert fra Russland, som ble ødelagt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus