Meny

Foss takket av etter 32 år på Stortinget

Partileder Erna Solberg (f.v.) holdt talen da stortingsrepresentantene Henning Warloe, Per-Kristian Foss, Ivar Kristiansen og André Oktay Dahl ble takket av under Høyres landsmøte lørdag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med flere minutters taktfast applaus viste Høyres landsmøte lørdag sin takknemlighet overfor Per-Kristian Foss.

Han tar ikke gjenvalg til høsten og forlater Stortinget etter 28 år som stortingsrepresentant og fire år som valgt representant.

En tydelig rørt Foss kjempet med følelsene da han skuet ut over den enorme møtesalen og de 300 delegatene.

Foss var leder for Unge Høyre på 1970-tallet og har siden vært heldagspolitiker fra Oslo. Han var finansminister fra 2001–05.

– Du har vært en kunnskapsrik og verdsatt kollega på Stortinget, med en befriende selvironi. Du har vært statsråd, nestleder i partiet og de siste årene styrt Høyres arbeid i kontroll- og konstitusjonskomiteen på en suveren måte, sa partileder Erna Solberg.

Les også: Høyre med løfter innen rus og psykiatri

– Det er alltid vemodig. Det hadde det vært om jeg hadde ventet i fire år eller om jeg hadde gått av for fire år siden, sier Foss til ABC Nyheter.

– Stortinget er en veldig spennende arbeidsplass der ingen dag er lik den andre. Det er et spennende liv jobbmessig, selv om det tar store deler av døgnet.

– Det er ikke sånn at man skrur telefonen klokka fire, når nyhetene ringer etter kommentarer enten det er sent om kvelden eller fryktelig tidlig om morgenen, sier Foss.

Hvorfor valgte du å ikke ta gjenvalg nå?

– Jeg følte jeg hadde gjort mitt i Stortingsammenheng, politisk. Da kan man jo prøve seg på andre arenaer.

Hvor går veien videre?
– Det vet jeg ikke, jeg har helt åpen bok til høsten. Jeg sitter på Stortinget til 1. oktober, og vil avvente hva som skjer.

– Jeg er ikke fremmed for å ta et oppdrag på andre områder i politikken, enten det er i regjering eller på andre områder.

Har du fått noen spennende tilbud allerede?
– Nei, og ikke ønsker jeg det heller.

Blant andre som fikk landsmøtets hyllest, var Ivar Kristiansen, André Oktay Dahl, Peter Gitmark og Sonja Sjølie.

Henning Warloe, som tidligere i år fikk en betinget dom for misbruk av narkotika, ble også takket for innsatsen av partileder og delegater.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus