Italiensk minister vil ikke bli kalt «farget»

Nyutnevnt integrasjonsminister Cecile Kyenge er Italias første svarte minister. Hun sier hun ikke frykter rasisme. Foto: Reuters / NTB scanpix
Nyutnevnt integrasjonsminister Cecile Kyenge er Italias første svarte minister. Hun sier hun ikke frykter rasisme. Foto: Reuters / NTB scanpix

– Ikke kall meg farget, kall meg svart. Det er det jeg er, og det er jeg stolt av, sier Cecile Kyenge, Italias første svarte minister. Hun frykter ikke rasistiske angrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongolesisk-fødte Kyenge ble forrige helg utnevnt til minister for integrering i Enrico Lettas nye samlingsregjering. Kyenge tilhører det samme partiet som statsministeren, Demokratisk parti.

– Jeg har sett mange steder at jeg blir kalt farget, sa hun på sin første pressekonferanse.

– Men jeg er ikke farget, jeg er svart, og jeg er kongolesisk-italiensk. Og det er viktig for meg å understreke det, sa hun videre.

Flere partier lengst ut på høyrefløyen i italiensk politikk har kritisert utnevnelsen av Kyenge, deriblant Mario Borghezio, medlem av EU-parlamentet og representant for det innvandringskritiske partiet Lega Nord.

Les også: Letta har løst regjeringsfloken i Italia

Men Kyenge sier hun ikke frykter rasisme.

– Italia er ikke et rasistisk land. Det har tradisjon for å ønske folk velkomne og for å være gjestfrie, sa Kyenge. Hun påpekte også at sivilsamfunnet hadde fordømt rasistiske angrep mot henne, og at hun har full støtte og oppbacking fra statsminister Letta og andre regjeringskolleger.

– Cecile Kyenge er stolt av å være svart, og vi er stolte over å ha henne i vår regjering, sier Letta og visestatsminister Angelino Alfano i en uttalelse.

Personvernpolicy