Meny

Vil vurdere væpning av politiet

Spørsmålet om å åpne for generell bevæpning av politiet har skapt debatt på Høyres landsmøte. Illustrasjonsfoto: Knut Fjeldstad / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyres landsmøte stemte for å vurdere å åpne for generell bevæpning av norsk politi.

(GARDERMOEN/ABC NYHETER:) Dermed vant programkomiteens mindretall frem med sin dissens.

Generell bevæpning av politiet var blant spørsmålene som vakte strid på Høyres landsmøte på Gardermoen i helgen.

Les også: Oktay Dahl: - Væpne politiet nå

I programkomiteens forslag til program het det at man skulle “(…) gå imot generell bevæpning av norsk politi”. Et mindretall i komiteen, med programkomiteens leder Bent Høie i front, ønsket å “vurdere å åpne for generell bevæpning av norsk politi”.

Les også: Høyre vil fjerne Brustad-bua

Dissenspunktet fikk landsmøtets tilslutning.

- Vedtaket er at vi skal vurdere dette. Det åpner for å få en god faglig forankring for hvordan dette skal foregå i samarbeid med politiet. Nå har Politiets fellesforbund vedtatt det samme, og jeg blir ikke overrasket om Fremskrittspartiet mener det samme, så blir det en diskusjon i neste stortingsperiode, sier programkomiteens leder Bent Høie etter avstemmingen.

Han tilhørte mindretallet i programkomiteen som gikk inn for å vurdere å åpne for generell bevæpning. Spørsmålet vakte stor debatt på landsmøtet fredag.

Les også: Erna gikk på nederlag i abortsaken

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus