Vil vurdere væpning av politiet

Spørsmålet om å åpne for generell bevæpning av politiet har skapt debatt på Høyres landsmøte. Illustrasjonsfoto: Knut Fjeldstad / SCANPIX
Spørsmålet om å åpne for generell bevæpning av politiet har skapt debatt på Høyres landsmøte. Illustrasjonsfoto: Knut Fjeldstad / SCANPIX

Høyres landsmøte stemte for å vurdere å åpne for generell bevæpning av norsk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(GARDERMOEN/ABC NYHETER:) Dermed vant programkomiteens mindretall frem med sin dissens.

Generell bevæpning av politiet var blant spørsmålene som vakte strid på Høyres landsmøte på Gardermoen i helgen.

Les også: Oktay Dahl: - Væpne politiet nå

I programkomiteens forslag til program het det at man skulle “(…) gå imot generell bevæpning av norsk politi”. Et mindretall i komiteen, med programkomiteens leder Bent Høie i front, ønsket å “vurdere å åpne for generell bevæpning av norsk politi”.

Les også: Høyre vil fjerne Brustad-bua

Dissenspunktet fikk landsmøtets tilslutning.

- Vedtaket er at vi skal vurdere dette. Det åpner for å få en god faglig forankring for hvordan dette skal foregå i samarbeid med politiet. Nå har Politiets fellesforbund vedtatt det samme, og jeg blir ikke overrasket om Fremskrittspartiet mener det samme, så blir det en diskusjon i neste stortingsperiode, sier programkomiteens leder Bent Høie etter avstemmingen.

Han tilhørte mindretallet i programkomiteen som gikk inn for å vurdere å åpne for generell bevæpning. Spørsmålet vakte stor debatt på landsmøtet fredag.

Les også: Erna gikk på nederlag i abortsaken

Personvernpolicy