Tsarnajev døde av skudd og påkjørsel

Sinte Boston-beboere demonstrerer utenfor begravelsesbyrået der de tror kisten til bombemannen Tamerlan Tsarnajev befinner seg. Foto: Jessica Rinaldi / Reuters / NTB scanpix
Sinte Boston-beboere demonstrerer utenfor begravelsesbyrået der de tror kisten til bombemannen Tamerlan Tsarnajev befinner seg. Foto: Jessica Rinaldi / Reuters / NTB scanpix

Den eldste Tsarnajev-broren døde av flere skudd og knusningsskader i hodet og brystet, opplyser amerikanske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CBS News og andre medier melder at dødsattesten til Tamerlan Tsarnajev ble lest opp av direktøren ved begravelsesbyrået der liket ble oppbevart, Peter Stefan.

Politiet har tidligere sagt at de ikke kunne opplyse noe om dødsårsaken før levningene var overlevert til familien.

Politiet har tidligere meldt at Tsarnajev ble såret i skuddveksling med politiet tre dager etter bombeattentatet, og at han deretter ble overkjørt av broren Dzjokhar da han rømte fra stedet. Dzjokhar ble funnet ett døgn senere gjemt under presenningen i en båt i en hage.

Les også: Bostonbomberne ville angripe 4. juli

Finner ikke kirkegård

Eieren av begravelsesbyrået sier han har problemer med å finne en kirkegård som er villig til å ta imot kisten til Tsarnajev.

Kisten ble brakt til hans begravelsesbyrå etter at familien hentet den på likhuset. Han ble valgt fordi han har erfaring med muslimske begravelser.

– Alle fortjener en begravelse, uansett hvem det er, sier Peter Stefan og legger til at han vil be myndighetene om hjelp om han ikke kommer noen vei.

Stefan sier han er blitt kritisert for å ha gått med på å begrave Tsarnajev, og det har vært demonstrasjoner utenfor begravelsesbyrået.

Les også: Tre nye pågripelser i forbindelse med Boston-bombene

Hjemmelagd

Etterforskerne tror nå at de to brødrene laget bombene hjemme hos Tamerlan i Cambridge. FBI har i dagevis snakket med Tamerlans enke og andre for å prøve å forstå akkurat hvordan det hele gikk for seg.

De sier de er stadig mer overbevist om at brødene fant oppskriften på bombene på nettet, og at de laget bombene mindre enn fem kilometer fra der de ble sprengt.

Tamerlan var hjemme alene mesteparten av dagen i huset de leide. Kona Katherine Russell jobbet opp til 80 timer i uka for å forsørge dem, mens han var hjemme og passet barnet deres.

Saken fortsetter under bildetTamerlan Tsarnajev døde etter å ha blitt skutt av politiet og overkjørt av broren. Foto: NTB Scanpix / APTamerlan Tsarnajev døde etter å ha blitt skutt av politiet og overkjørt av broren. Foto: NTB Scanpix / AP

Han hadde derfor rikelig med tid til å bygge bomber, noe han brukte materialer han fant rundt om i huset til.

Broren Dzjokhar var student ved University of Massachusetts i Dartmouth, en times kjøring sør for Boston, der han bodde i et studenthjem.

Tar avstand

Enken sier hun vil gjøre alt hun kan for å oppklare saken. Politiet har tatt DNA-prøver av henne etter at det ble funnet DNA fra en kvinne på bomberestene. Men andre medier melder at DNA-et på bomben ikke er enkens.

Les også: FBI tar DNA-prøver i hjemmet til bombemistenkt

Russell, som fortsatt kler seg i langt skjørt og hijab, har prøvd å holde seg ute av syne for pressen mens hun bor med sine foreldre i Rhode Island.

Hun har prøvd å ta avstand fra mannen hun giftet seg med i en moské i Boston i 2010. Hun avsto fra å hente mannens kiste og overlot til hans familie å ordne med begravelsen.

Les også: Enken ønsker at Tsarnajev-familien henter sønnen

Personvernpolicy