Meny

Mordbrannsiktede tenåringer fengslet

TATT: To menn er siktet for mordbrann etter at et hus brant ned til grunnen ved Vikersund natt til onsdag. Familien som bodde i huset, kom seg unna flammene. (Foto: Bygdeposten / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Nordre Buskerud fikk fredag rettens medhold i at to 19 år gamle menn må varetektsfengsles etter at et bolighus på Vikersund ble påtent og brant ned til grunnen natt til 1. mai.

Et par i 40-årene, tre barn og to leieboere var til stede i huset som brant ned til grunnen, men alle klarte å komme seg uskadd ut.

To 19 år gamle menn ble pågrepet og siktet etter mordbrannparagrafen i straffeloven.

De to tenåringene ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud av Ringerike tingrett fredag ettermiddag, melder Drammens Tidende.

En av dem som bodde i huset har mottatt en rekke trusselbrev, senest dagen før brannen. De to som er pågrepet, nekter for å ha noe med brannen eller brevene å gjøre, melder Dagbladet.

Advokat Einar Grape representerer én av de unge mennene.

– Han sier han var hjemme da det brant. Det er en mils vei unna brannstedet i Vikersund. Han sier han heller ikke kjenner til trusselbrevene, sier Grape.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus