Seks år siden Madeleine forsvant

Seks år etter er Madeleine McCann forsvart under en ferietur i Portugal har ikke foreldrene Kate og Gerry gitt opp håpet om å komme til bunns i mysteriet. Foto: AP / NTB scanpix.
Seks år etter er Madeleine McCann forsvart under en ferietur i Portugal har ikke foreldrene Kate og Gerry gitt opp håpet om å komme til bunns i mysteriet. Foto: AP / NTB scanpix.

Politiet sjekker ut nye spor, seks år etter at Madeleine McCann forsvant på mystisk vis, og mener de er nærmere sannheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Madeleine var nesten fire år da hun på mystisk vis forsvant fra familiens ferieleilighet i den portugisiske byen Praia de Luz, 3. mai 2007.

Seks år etter er jenta fortsatt borte, men foreldrene Kate og Gerry har ikke gitt opp håpet om å komme til bunns i mysteriet.

– Med de framskritt politiet har gjort de to siste par årene, tror jeg at vi har kommet nærmere svaret på hva som hendte, sier Madeleines far Gerry McCann i et ferskt intervju med kanalen Sky News i anledning seksårsdagen for forsvinningen.

Han presiserer ikke hvilke type framskritt politiet har gjort.

– Noen vet noe

I intervjuet takket Kate og Gerry McCann for all oppmerksomhet saken har fått, og hjelpen fra folk som bryr seg.

De oppfordret også folk til å fortsette å holde øynene oppe for datteren, som fortsatt er en stor del av livet deres.

– Noen vet noe. Ikke bare de som stod bak forbrytelsen, men også andre vet noe eller har en sterk mistanke, sa Kate i intervjuet.

Les også: Politiet jakter nye spor i Madeleine-saken

Strømmer inn med tips

Siden den britiske jenta forsvant for nøyaktig seks år siden har saken fått enorm oppmerksomhet verden over. Samtidig har foreldrene nektet å gi opp håpet om en dag å finne datteren sin.

Fortsatt strømmer det inn tips fra personer som mener de har observert Madeleine i nyere tid.

I starten av februar ble en jente i New Zealand ble DNA-testet etter tips om at det kunne være Madeleine, men kort tid etter ble det konkludert med at det likevel ikke var Madeleine som var funnet.

Madeleine er nå etterlyst i 190 land via Interpol.

Les også: Tester DNA fra jente som ligner Madeleine

Personvernpolicy