Meny

Vått og kaldt i april

Vått og kaldt i april

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det regnet en hel del på Vestlandet i april. Indre deler av Vestlandet har fått opp mot 400 prosent av normalen

Månedstemperaturen for hele landet lå omtrent midt på normalen, 0,1 grader under. Kaldest var det i høyereliggende strøk i Sør-Norge med 2 grader under normalen, mens det var mildest i Finnmark med 1-1,5 grader over normalen, viser statistikken fra Meteorologisk institutt.

Høyeste maksimumstemperatur i april ble målt på Orkdal i Sør-Trøndelag med 18,1 grader den 15. En målestasjon i Kautokeino målte landets laveste minimumstemperatur med – 32,8 grader den 9. april.

Månedsnedbøren for Norge var 125 prosent av normalen. Relativt våtest var det i indre deler av Vestlandet med 300-400 prosent av den normale nedbøren. På hele Vestlandet kom det 200 prosent av normalen, som er innenfor de ti våteste april-månedene i denne regionen. Flere stasjoner i dette området med mer enn 100 års serier, satte ny rekord for høyeste månedsnedbør.

Saken fortsetter under bildet

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus