Meny

Vinterkaos i Bergen

Snøvær gir store problemer i Bergens-trafikken fredag morgen. Her har en buss på vei opp til Natlandsfjellet sett seg fast. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om det er mai, snør det på Vestlandet.

Snøen laver ned, og har lagt seg mange steder i Bergen.

– Det er surt, blåser, sludder og regner. Det er virkelig februar-vær i mai, sier bergenseren Lea Hiis Bergh til ABC Nyheter.

Det er snø på veiene i Åsane utenfor Bergen. Foto: Lea Hiis Bergh Det er snø på veiene i Åsane utenfor Bergen. Foto: Lea Hiis Bergh

Det har skapt trafikk-kaos for mange bilister som har skiftet til sommerdekk.

– Brøytebilene kommer seg ikke frem på grunn av biler på kryss og tvers, så er du ikke skodd for vinterføre må du la bilen stå, oppfordrer Vegvesenet til TV 2.

Det er også værproblemer over fjellovergangene i Sør-Norge. Både Sognefjellet, Valdresflya og Gualarfjell er for øyeblikket stengt.

Snøværet førte blant annet til at busstrafikken stoppet opp flere steder. Mange av bussene ble stående fast i bakkene i Bergen.

Flere av bussene hadde lagt om til sommerdekk.

– Noen av dem har det, men mange kjører på piggfrie dekk. Det er de samme dekkene som de har hatt i vinter. Dette været kom brått på oss alle. Det er tross alt 3. mai, sier Tides kommunikasjonsleder Kaare Enæs til Bergens Tidende.

Værmeldingen for dagene fremover er også dårlig nytt for bergensere med sommerdekk. La bilen stå hvis du har lagt om, er rådet fra Vegtrafikksentralen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus