Meny

Pakistansk statsadvokat drept

Statsadvokat Chaudhry Zulfiqar ble skutt og drept i Islamabad fredag. Her snakker han med pressen utenfor en domstol i Rawalpindi i april i år.Foto: Faisal Mahmood / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokaten i drapssaken for Pakistans tidligere statsminister Benazir Bhutto, ble selv skutt og drept fredag.

Chaudhry Zulfiqar ble truffet av 12 skudd da bilen hans ble stanset av væpnede menn på en motorsykkel, opplyser politikilder.

Angrepet skjedde i et middelklassenabolag i Islamabad mens Zulfiqar var på vei til retten i Rawalpindi. Livvakten hans ble såret, og en forbipasserende kvinne ble også drept.

Zulfiqar hadde fått ekstra sikkerhet etter at politifolk som jobbet med saken mottok trusler, der også Zulfiqars navn ble nevnt.

Les også: Bombe mot pakistansk valgkontor drepte fem

Ingen er dømt eller fengslet for drapet på Bhutto. Den tidligere statsministeren ble drept under et valgmøte i Rawalpindi i desember 2007.

Drapet på statsadvokaten skjer bare noen dager etter at Pakistans tidligere president Pervez Musharraf ble satt i varetektsfengsel. Han er siktet for ikke å ha gitt Bhutto god nok beskyttelse i forkant av attentatet på henne.

Zulfiqar har tidligere også hatt ansvaret for den pakistanske delen av etterforskningen etter terrorangrepene i den indiske storbyen Mumbai i 2008. 166 mennesker ble drept i angrepet, som indiske myndigheter mener pakistanske terrorister sto bak.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus