Dødstallet i Bangladesh har passert 500

Antallet døde etter bygningskollapsen i Bangladesh forrige uke har passert 500, opplyser hæren i Bangladesh.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 3.000 mennesker arbeidet i fem tekstilfabrikker i bygningen i Savar nær Dhaka da den raste sammen 24. april. Til sammen er 501 mennesker funnet i ruinene, og 2.437 mennesker berget ut i live, ifølge hæren, som koordinerer redningsarbeidet.

Etter at tungt maskineri ble satt inn for å rydde unna store sementflak og forvridd stål, har det gått raskere å finne døde i de underste etasjene.

Les også: EU vurderer tiltak mot Bangladesh

Venter på nytt

Mange pårørende med bilder av sine savnede sto rundt ruinene i håp om nyheter for tiende dag på rad fredag. Men det er ikke lenger håp om å finne noen i live.

Åtte mennesker, inkludert eieren av bygningskomplekset Rana Plaza og fire fabrikkeiere, er arrestert, mistenkt for å ha presset folk til å gå på jobb til tross for at det var avdekket store sprekker i strukturen dagen før.

Myndighetene har også avsatt borgermesteren i Savar for å ha godkjent bygningen og for ikke å ha stengt den av etter at sprekkene ble oppdaget.

Les også: Fabrikkeiere i Bangladesh ber vestlige firmaer bli

Stadige ulykker

Ulykken skjedde bare noen måneder etter at 111 mennesker mistet livet i en brann i tekstilfabrikk i nærheten.

Britiske Primark, italienske Benetton og spanske Mango er blant de vestlige kleskjedene som har fått produkter laget ved fabrikkene i Rana Plaza.

Ulykken har ført til fornyet søkelys på arbeidsforholdene ved tekstilfabrikker i Asia, og det har vært holdt møter mellom kleskjeder i Europa og Canada for å drøfte krav om bedre arbeidsforhold og sikkerhet.

Bangladesh er verdens nest største eksportør av tekstiler og klær etter Kina. Virksomheten står for 80 prosent av landets eksport, og over 40 prosent av arbeidsstyrken er sysselsatt i tekstilindustrien.

Personvernpolicy