Hovedsiktet godtar fengsling

Bilde og blomster ved åstedet i Fredensborgveien der svenske Jonna Rask ble drept natt til tirsdag. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Bilde og blomster ved åstedet i Fredensborgveien der svenske Jonna Rask ble drept natt til tirsdag. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

Den svenske 28-åringen som har tilstått å ha drept 26 år gamle Jonna Rask, godtar politiets krav om varetekt fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede mannen hadde sent torsdag kveld møte med sin forsvarer, advokat Johnny Veum. Etter møtet var det klart at 28-åringen vil samtykke til varetekt.

– Min klient samtykker til fengsel og restriksjoner. Han ønsker at politiet skal få de beste mulighetene til å etterforske saken, sier Veum til NTB.

Politiet har bekreftet at de undersøker opplysninger om at en konflikt om penger og narkotika kan være blant grunnene til innbruddet og drapet på kvinnen og drapsforsøket på kjæresten hennes.

Veum kan ikke kommentere påstandene, men viser til at klienten foreløpig bare har vært gjennom ett avhør hvor han fritt har fortalt om hva som skjedde i Fredensborgveien natt til tirsdag.

Les også: Drap i Oslo var hevnoppgjør

Forenklet møte

Etterforskningen av saken er fremdeles i en innledende fase, og fungerende seksjonssjef for vold og seksualforbrytelser, Grete Metlid, sa torsdag at det meste av etterforskningen fremdeles gjenstår.

At 28-åringen godtar fengsling kan innebære at rettsmøtet fredag blir gjennomført som forenklet møte, såkalt kontorforretning.

– Forutsatt at tingrettsdommeren aksepterer det, kan fengslingsmøtet gå som kontorforretning, sier Veum.

Dommer under de planlagte fengslingsmøtene mot de fire siktede mennene fredag er tingrettsdommer Kim Heger.

Flere fengslinger

Politiet sier de vil begjære at fengslingsmøtene går for lukkede dører. Det er fortsatt ikke endelig avgjort om en 18 år gammel kvinne også skal begjæres fengslet. Hun er siktet for å ha medvirket til flukt eller å ha holdt noen skjult.

18-åringens forsvarer Arne Gunnar Aas har imidlertid stor tro på at hun blir løslatt snart.

– Det er ikke nødvendig å holde henne, det er blant annet ikke fare for bevisforspillelse, sier Aas til Dagbladet.

Personvernpolicy