Solskinn på konfirmanter og krokus

Snart kommer grønnfargen til å bli atskillig friskere i Frognerparken, etter hvert som varmen slipper til. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix.
Snart kommer grønnfargen til å bli atskillig friskere i Frognerparken, etter hvert som varmen slipper til. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix.

Vinduene bør pusses grundig før helga, for sola kommer til å skinne inn i mange stivpyntede stuer. Maihelg betyr konfirmasjon, og mange får oppfylt sine ønsker om fint vær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hos yr skinner sola helt eller delvis i store deler av landet lørdag. Særlig på Østlandet er det lovende utsikter. Strålende sol og temperaturer helt opp mot 15 grader er meldt i Oslo. Varmen skal stige utover i hele neste uke, ifølge meteorologene. Storms fagfolk er stort sett enige, men legger litt skyer delvis over sola i helgen på Østlandet.

Grav i jorda

Mange bønder har måttet utsette våronna på grunn av tele i jorda og mye snø. Nå begynner det å bli bart mange steder, særlig i lavlandet og langs kysten, og telen slipper taket.

Har du en hageflekk, kan du trygt finne fram hageredskapene nå. Det er tid for å kose seg med raking og rusking i verandakassene. Selv om våren har latt vente på seg, ligger knopper og skudd klare. Nå kommer varmen til å få fortgang i både krokus og bjørkeløv.

Fortsatt blir det nok frostnetter som kan ta knekken på sarte sommerblomster, men løkplanter og stauder som titter opp, kommer til å greie seg.

Sjekk været der du er

Snø i høyden

I Møre og Romsdal og Trøndelag er det fare for litt regn til helgen, men noe mildere enn det har vært. Før helgen er det meldt om storm og riktig ruskevær, men det skal roe seg ganske raskt.

Tromsø kan friste med noen plussgrader og ei sol som titter fram fra skyene både lørdag og søndag. Noen regnbyger kan det også bli, og naturlig nok sludd i høyere strøk i fylket, men temperaturen er på vei opp.

Finnmark får skiftende bris, enkelte regnbyger og litt sludd eller snø i høyden. Søylen på gradestokken kommer til å krype litt oppover også der.

Solskinnpause

I bergensområdet får folk en pause i regnbygene lørdag og søndag, men mandag drypper det trolig fra himmelen igjen. Ellers på Vestlandet sør for Stad varsles det om regn lørdag, men mye pent på søndag og stigende temperatur. Likevel spørs det om morellblomstene rekker å springe ut særlig mange steder.

Agderfylkene og Rogaland kan vente seg en del vind, opp mot liten kuling, og sola kommer nok til å bytte plass med regnvær innimellom.

Personvernpolicy