Kvinne kjørte i sjøen i Sogn og Fjordane

En kvinne er brakt til sykehus etter at hun kjørte ut i fjorden ved Ortnevik i Sogn og Fjordane torsdag kveld. Tilstanden hennes er ikke kjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannskaper fra alle nødetater rykket ut etter at det kom melding om at en personbil hadde havnet i sjøen ved Ortnevik i Høyanger kommune. Politiet fikk første melding om ulykken klokka 19.58.

Et Sea King-helikopter ble også sendt til stedet, men det hadde problemer med å komme fram på grunn av dårlig vær, melder avisen Firda.

Bilen havnet i sjøen mellom 10 og 15 meter fra land. Inge Brekke i det lokale brannvesenet i Ortnevik sier til Firda at kvinnen har hatt flaks når uhellet først var ute.

– Hun lå i vannet i nesten en time, men det var en luftlomme bak i bilen som både gjorde at bilen holdt seg flytende, og at hun kunne få puste, sier Brekke.

Da han kom til stedet, sto bilen opp ned med fronten under vann, og bare bakruta stakk opp av sjøen.

Bilen ble dratt opp av vannet med en traktor. Deretter ble kvinnen dratt ut gjennom bakruta på bilen.

Klokka 20.45 meldte politiet at kvinnen fikk medisinsk behandling av mannskapet fra luftambulansen på stedet. Kvinnen ble senere brakt til sykehuset i Førde. Tilstanden hennes var sent torsdag kveld ikke kjent.

Personvernpolicy