BBC-stjerne innrømmer misbruk av unge jenter

Stuart Hall. (Foto: AFP)
Stuart Hall. (Foto: AFP)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nok en personlighet fra BBC er nå viklet inn i en sak om seksuelt misbruk av mindreårige. Stuart Hall har innrømmet flere tilfeller av overgrep mot unge jenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hall, som i dag er 83 år gammel, er best kjent fra familieprogrammet «It's a Knockout». Han har arbeidet for BBC helt til i dag, den siste tida som fotballkommentator.

Nå har fjernsynsveteranen innrømmet i alt 14 tilfeller av overgrep mot unge jenter i perioden fra 1967 til 1985. Den yngste jenta var bare ni år gammel.

– Uansett om det var i offentlig eller privat sammenheng, ville Hall først komme med vennskapelige tilnæringer, for så å vente til offeret var isolert. Han kan ikke beskrives som noe annet enn et opportunistisk rovdyr, sier statsadvokat Nazir Afzal.

Ofrene kjenner ikke hverandre, men historiene de har fortalt politiet, har slående likhetstrekk, sier han.

Bakgrunn: Stuart Hall beskyldt for voldtekt

Avsløringene kommer i kjølvannet av en omfattende etterforskning mot avdøde Jimmy Savile, best kjent som programleder for «Top of the Pops». Han er mistenkt i mer enn 200 overgrepssaker.

Hall ønsker å si unnskyld til ofrene, forteller hans advokat Crispin Aylett.

– Han er ikke en mann som lett syns synd på seg selv, men han vet så altfor godt at nedverdigelsen nå er total, sier Aylett.