Meny

BBC-stjerne innrømmer misbruk av unge jenter

Stuart Hall. (Foto: AFP)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nok en personlighet fra BBC er nå viklet inn i en sak om seksuelt misbruk av mindreårige. Stuart Hall har innrømmet flere tilfeller av overgrep mot unge jenter.

Hall, som i dag er 83 år gammel, er best kjent fra familieprogrammet «It's a Knockout». Han har arbeidet for BBC helt til i dag, den siste tida som fotballkommentator.

Nå har fjernsynsveteranen innrømmet i alt 14 tilfeller av overgrep mot unge jenter i perioden fra 1967 til 1985. Den yngste jenta var bare ni år gammel.

– Uansett om det var i offentlig eller privat sammenheng, ville Hall først komme med vennskapelige tilnæringer, for så å vente til offeret var isolert. Han kan ikke beskrives som noe annet enn et opportunistisk rovdyr, sier statsadvokat Nazir Afzal.

Ofrene kjenner ikke hverandre, men historiene de har fortalt politiet, har slående likhetstrekk, sier han.

Bakgrunn: Stuart Hall beskyldt for voldtekt

Avsløringene kommer i kjølvannet av en omfattende etterforskning mot avdøde Jimmy Savile, best kjent som programleder for «Top of the Pops». Han er mistenkt i mer enn 200 overgrepssaker.

Hall ønsker å si unnskyld til ofrene, forteller hans advokat Crispin Aylett.

– Han er ikke en mann som lett syns synd på seg selv, men han vet så altfor godt at nedverdigelsen nå er total, sier Aylett.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus