Meny

Etter forbud fra Fremskrittspartiet:

Sporveien gjenoppsto fra de døde torsdag

Trikk og T-bane får tilbake sitt navn i Oslo: Sporveien. Det kostet bare 503.000 kollektiv-kroner å komme fram til. Foto: Thomas Vermes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslos kommunale kollektivselskap med det kledelige navnet Kollektivtransportproduksjon AS har fått tilbake sitt gamle navn: Sporveien.

Et av Norges lengste og minst tilgjengelige selskapsnavn, Kollektivtransportproduksjon AS, er historie. Fra i dag jobber selskapets om lag 4.000 medarbeiderne i Sporveien.

Det skriver landets største kollektivtransportselskap på sin hjemmeside, idet selskapet som driver Oslos trikker og t-baner får tilbake sitt gamle navn, Sporveien.

– I dag skrives det sporveishistorie i Norge, sier Sporveissjef, Cato Hellesjø, på selskapets hjemmeside 1. mai.

For halvannet år siden skulle selskapet til å gjøre navneskiftet - tilbake til det hele byens befolkning kaller firmaet - Sporveien.

Men da grep Fremskrittspartiets byråd inn og forbød selskapet å gjøre det

Opprinnelig het hele kollektivselskapet i hovedstaden AS Oslo Sporveier. Det inkluderte bussdriften, som i dag er skilt ut i selskapet Unibuss.

Selskapet ble herostratisk berømt for sin korrupte ledelse under direktør Helge Leite etter at ABC Nyheter offentliggjorde skandalen.

Les også: Oslos busselskap Unibuss tappet for 20-30 millioner

Selskapet drev også skinnegang og strømforsyning selv. Siden har Oslos blå byråd splittet selskapet opp i et konglomerat av firmaer. Ruter AS er blitt bestiller for kollektivtransport i Oslo og Akershus, og Sporveien er nå en av leverandørene.

Les også: Splitter opp Sporveien enda mer

Ifølge Osloby har imidlertid Kollektivtransportproduksjon AS ikke klart å finne på genistreken med å gjenoppta navnet Sporveien gratis. Et dansk konsulentselskap kom fram til forslaget - til en regning på 503.000 kroner.

Les også: Ruter har brukt 177 millioner på konsulenttjenester

Sporveiens gamle logo - silhuetten av Akershus festning - ser imidlertid ut til å være gravlagt. Nå er det to gule piler som danner en «S» som gjelder.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus