Øygards svigerinne: Jenta ville redde sitt eget skinn

Rune Øygard og kona Reidun Øvre Øygard lot seg avbilde for pressen etter at de var ferdig i retten onsdag i ankesaken som går for Eidsivating lagmannsrett på Hamar der tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard står tiltalt for sexovergrep mot en mindreårig jente. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Rune Øygard og kona Reidun Øvre Øygard lot seg avbilde for pressen etter at de var ferdig i retten onsdag i ankesaken som går for Eidsivating lagmannsrett på Hamar der tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard står tiltalt for sexovergrep mot en mindreårig jente. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Jenta måtte komme seg ut av en lei knipe, og hun brukte anklager mot Rune Øygard for å komme seg ut av den, mener Øygards svigerinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lisbeth Øygarden (56) fastholder at hun «slik jeg kjenner ham» ikke kan finne noen som helst grunn til å mistenke Rune Øygard for det han er tiltalt for.

Derfor mener hun det er nærliggende å konkludere med at den nå 17 år gamle jenta fremmet anklagene om gjentatte seksuelle overgrep over en toårsperiode for å «redde sitt eget skinn».

– Hun hadde sagt til foreldrene at hun skulle overnatte hos Rune og Reidun, men fortalte dem igjen at hun skulle hjem, mens hun i virkeligheten skulle til kjæresten for å overnatte. Da hun ble konfrontert med at hun ikke hadde pratet sant, så var det dette hun gjorde for å komme seg ut av den situasjonen, sa Øygarden da hun vitne i Eidsivating lagmannsrett torsdag.

Hun er sammen med broren til Rune Øygard, Rolv Kristen Øygard, og har støttet den tidligere ordføreren fra hun fikk høre om anmeldelsen. På spørsmål fra juryen i lagmannsretten om hva hun synes om Skype-kommunikasjonen Øygard hadde med jenta, gikk hun ikke lenger enn å kalle språkbruken dum.

– Han tok ikke de hensynene han skulle i sin kommunikasjonen med henne, sa Øygarden.

Personvernpolicy