Frp: Ny hverdag kan vente LO

Frps Robert Eriksson mener LO har drevet kampanjevirksomhet mot partiet. Foto: Frp/Flickr
Frps Robert Eriksson mener LO har drevet kampanjevirksomhet mot partiet. Foto: Frp/Flickr

LO gjør lurt i å forberede seg på en ny hverdag etter valget, mener Frps Robert Eriksson. Han ber om svar på ti spørsmål i et brev til landets største arbeidstakerorganisasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– LO har drevet en årelang kampanje mot Fremskrittspartiet. Organisasjonen har spredt frykt og skremselspropaganda, drevet svartmaling og sådd løgner, sier Eriksson til NTB.

– Til tider kan man få et inntrykk av at dette har vært en viktigere oppgave enn å ivareta vanlige arbeideres interesser, fortsetter Frps arbeids- og sosialpolitiske talsmann.

– Uansett om det blir Tor-Arne Solbakken eller Gerd Kristiansen vil den nye LO-lederen måtte kunne forholde seg til Fremskrittspartiet på en helt annen måte etter valget. Frp kan fort bli myndighetsutøveren som LO må forholde seg til i trepartssamarbeidet, sier Eriksson.

Les også: Nedgangen fortsetter for Frp

Vil ha svar

Dagen før LO-kongressen starter i Folkets Hus i Oslo, ber Eriksson om svar på ti spørsmål.

Blant annet vil Frp vite hvordan LO stiller seg til høyere aldersgrense i arbeidslivet fra 70 til 75 år, lovfestet rett til permittering og bemanningsnormer innen pleie og omsorg.

Også innen velferdspolitikken har Fremskrittspartiet klare utfordringer til LO, ikke minst når det gjelder kjøpekraftutviklingen for landets pensjonister. Eriksson spør også om LO støtter Frps krav om å justere velferdsytelser som barnetrygd og kontantstøtte etter kostnadsnivået i mottakerens hjemland, for å forhindre velferdseksport.

Les også: – Usannsynlig med Frp-samarbeid

Pensjon

Dragkamp om pensjonsspørsmålet ventes på LO-kongressen, og også her vil Fremskrittspartiet ha svar. Mer konkret spørres LO om organisasjonen vil bidra til nye forhandlinger om offentlig tjenestepensjon, et svært omstridt tema i fagbevegelsen.

Eriksson vil også vite om LO aksepterer at det innføres en ordning med fleksibelt lønnstilskudd for å få flere med nedsatt arbeidsevne inn i arbeidslivet. Brevet er stilet til LO ved organisasjonens nye leder og svarfristen er satt til 24. mai.

– Et godt og velfungerende trepartssamarbeid forutsetter at alle berørte parter blir hørt og behandlet som likeverdige aktører, sier Frp-representanten.

Personvernpolicy