Meny

Jens hopper opp i ryggen på Erna

Statsminister Jens Stoltenberg svarer på spørsmål fra (t.v.) Erna Solberg (H) under den muntlige spørretimen i Stortinget. i midten av april. Vårt Lands aprilmåling viser at avstanden mellom de to partiene har krympet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet tar et kjempejafs av Høyres forsprang på Vårt Lands meningsmåling for april.

I målingen som Norstat har gjort for Vårt Land, får Arbeiderpartiet 28,3 prosents oppslutning, en framgang på hele 3,7 prosentpoeng fra mars.

Høyre-leder Erna Solberg kan fortsatt skryte av å lede landets største parti, men bare så vidt etter en nedgang på 1,6 prosentpoeng til 29,6 prosent.

Men selv om Jens Stoltenberg kan puste litt ut, ser det ille ut for regjeringspartnerne i det rødgrønne prosjektet. SV mister omtrent en tredel av støtten etter et fall på 2,1 prosentpoeng til magre 4,3 prosent. Senterpartiet faller 0,4 til 4,7.

På borgerlig side er det bare Fremskrittspartiet som går fram, med 0,7 prosentpoeng til 20,5 prosent. Venstre faller under sperregrensen til 3,9.

Regjeringspartiene ville bare fått 67 stortingsmandater mens de fire til høyre ville fått 102 dersom denne målingen var resultatet i et stortingsvalg.

For de øvrige partiene ser aprilmålingen ut som følger: KrF 5,5 (-0,2), Venstre 3,9 (-0,7), Rødt 1,1 (-0,2), Miljøpartiet De Grønne 1,2 (0,0), andre partier og grupper får 0,8 (0,0).

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus