Øygards svigerinne i vitneboksen

Rune Øygard lot seg avbilde for media etter at han var ferdig i retten onsdag. Foto: NTB scanpix
Rune Øygard lot seg avbilde for media etter at han var ferdig i retten onsdag. Foto: NTB scanpix

Rune Øygards svigerinne beskrev i tingretten en mann som har vanskelig for å sette grenser. Torsdag forklarer hun seg på nytt i ankesaken mot den tidligere Vågå-ordføreren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig mener svigerinnen, Lisbeth Øygarden, at Øygard er blitt gjort til syndebukk, fordi den nå 17-årige jenta trengte å komme seg ut av en lei knipe septemberhelgen i 2011, samme helg som saken ble anmeldt. Rune Øygard har i retten stått fast på at jenta hadde brutt en avtale og løyet til sine foreldre om at hun skulle til ham – mens hun i realiteten dro til kjæresten.

– Rune er så snill at han ikke klarer å sette grenser. Han skrøt ofte av henne og småertet henne for eksempel for at hun heller ville være sammen med «oss gamlingene» enn med jevnaldrende. Det var en varm og trivelig tone dem imellom, sa Øygarden da saken var oppe i Sør-Gudbrandsdal tingrett.

Men hun tolket ikke den stadig tettere kontakten som et tegn på Øygard og jenta var i et kjærlighetsforhold med hverandre, slik 17-åringen hevder. Svigerinnen mente kontakten var et utslag av ordførerens overdrevne godhet for en beskjeden jente fra vanskelige familiekår.

Når retten settes torsdag, er det først jentas mor som skal i vitneboksen. Aktor Thorbjørn Klundseter kom ikke i mål med sin utspørring tirsdag. Torsdag skal også politimannen som var med da Øygard ble framstilt for kroppslig undersøkelse, forklare seg. Jenta har beskrevet fysiske kjennetegn som merker, og spørsmålet er om disse også er synlig når han ikke er helt avkledd.

Ellers står forklaringer fra jentas stefar og den tidligere kona til faren hennes på planen torsdag.

Personvernpolicy