– Drap i Oslo var hevnoppgjør

Politioverbetjent Grete Lien Metlid informerer pressen tirsdag ettermiddag om knivstikkingen i Oslo natt til tirsdag, hvor en person døde og en annen er alvorlig skadd. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Politioverbetjent Grete Lien Metlid informerer pressen tirsdag ettermiddag om knivstikkingen i Oslo natt til tirsdag, hvor en person døde og en annen er alvorlig skadd. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Drapet på en 26 år gammel svensk kvinne i Oslo natt til tirsdag var et hevnoppgjør i et narkomiljø, skriver Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 28 år gammel mann har tilstått at han drepte Jonna Rask i Fredensborgveien. Hennes kjæreste ble livstruende skadd. Til sammen fem personer er siktet i saken.

Ifølge Dagbladets opplysninger var angrepet et hevnoppgjør med bakgrunn i en langvarig konflikt mellom samboerparet og de siktede om penger, hasj og marihuana.

Avisen får bekreftet at de involverte har tilknytning til et narkomiljø.

Les også: Erkjenner drap på svensk kvinne i Oslo

Svært farlig

28-åringen som har tilstått drapet, beskrives av personer som kjenner ham som aggressiv og svært farlig, skriver VG.

– Han er godt kjent av svensk politi. Ut over det har jeg ingen kommentar, sier Grete Metlid, fungerende leder ved seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, til avisen.

Den drapssiktede mannen flyttet ifølge VG til Sverige som treåring, og vokste opp i en forstad til Göteborg. Han har ifølge avisa vært kriminell siden tidlig i 20-årene, og er dømt for grove overgrep mot kvinner, tyveri, ran og frihetsberøvelse i Sverige.

Bilde og blomster ved åstedet i Fredensborgveien der en svensk kvinne ble drept natt til tirsdag. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpixBilde og blomster ved åstedet i Fredensborgveien der en svensk kvinne ble drept natt til tirsdag. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

– Han er en aggressiv person og farlig for allmennheten, sier en nær venn av 28-åringen til den svenske avisa Aftonbladet.

Bakgrunn: Svensk kvinne drept i Oslo

Fengsling

De fire mennene som er siktet i saken, vil bli fremstilt for fengsling, skriver politiet i Oslo i en pressemelding torsdag ettermiddag.

De endelige påtalemessige vurderingene tas i morgen formiddag. Fremstillinger for fengsling vil da skje fredag 3. mai fra kl. 13.00.

Ved siden av 28-åringen er også en svensk 26-åring siktet for drap eller medvirkning til drap. Det samme er to nordmenn, en 25-åring og en 20-åring som begge er fra Oslo.

En 18 år gammel kvinne er siktet for å ha holdt noen skjult i forbindelse med en straffbar handling. Kvinnen skal være lillesøsteren til de to siktede mennene fra Oslo. Hun er ifølge VG kjæresten til den drapssiktede 28-åringen.

Bortsett fra 28-åringen som har innrømmet drapet, erkjenner ingen av de andre siktede straffskyld.

Les også: Fem personer pågrepet etter knivdrap i Oslo

Ikke flere pågripelser

Metlid gjentok overfor NTB onsdag at det har vært en forhistorie og at den drepte kvinnen og kjæresten hennes ikke var tilfeldige ofre. Hva som skulle være motivet videre for drapet i leiligheten i Fredensborgveien ville hun derimot ikke kommentere.

Politiet får bistand fra svensk politi med å danne seg et bilde av hva som kan være foranledningen til drapet.

Politiet gjør det nå klart at de er sikre på at det ikke er flere mulige gjerningsmenn på frifot.

Personvernpolicy