Meny

Nå kommer polleneksplosjonen

Nå kommer polleneksplosjonen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og ekspertene frykter den blir voldsom.

Vanligvis starter pollensesongen i april i Sør-Norge, men i år har det kalde været forsinket angrepet på de pollenallergiske.

Ser en på tiårsperioden 2002-2012 har gjennomsnitts startdato for pollenspredning fra or vært 8. mars i Oslo. Ørsta har hatt tidligst start i tiårsperioden med gjennomsnitts startdato allerede 22. februar.

Men skal vi tro ekspertene så vil det ikke vare lenge eller hjelpe, heller tvert imot. Resultatet av utsettelsen kan nemlig bli en svært intensiv og voldsom pollensesong.

– Hvis det kommer sol og det gode været fortsetter en stund, så får vi sannsynligvis en polleneksplosjon, sier Lise Nørgaard, kommunikasjonssjef i Astma-Allergi Danmark til nyhetsbyrået Ritzau.

Og det norske forbundet er enige.

– Når temperaturen går i været vil man få brå modning av pollen sammenlignet med en vanlig sesong, sier pollenanalytiker Hallvard Ramfjord i Astma- og Allergiforbundet til VG.

De pollenallergiske kan derfor forvente kraftigere symptomer. Så nå gjelder det å starte medisineringen i tide, det kan hjelpe.

Saken fortsetter under bildet

Klør du?

Så klør du i nesa eller øynene bør du ta en tur til legen.

– Ubehandlet pollenallergi kan i verste fall føre til astma, ifølge pollenanalytikeren.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus