Meny

1. mai-tog endte i sammenstøt i Istanbul

Demonstranter kaster stein mot opprørspoliti, som svarte med vannkanoner og tåregass idet folkemengden forsøkte å ta seg forbi sperringene rundt Taksimplassen i Istanbul. Foto: Murad Sezer / Reuters / NTB scanpix sz30d921: Tyrkisk opprørspoliti avfyrer tåregass mot demonstranter som forsøkte å ta seg forbi sperringer i sentrum av Istanbul 1. mai. Foto: Murad Sezer / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har brukt tåregass mot steinkastende demonstranter i den tyrkiske byen Istanbul. Uroen oppsto da folk trosset et forbud mot å holde 1. mai-demonstrasjon i sentrum av byen.

Et titall personer er brakt til sykehus etter å ha pustet inn for mye tåregass, ifølge en AFP-journalist. Også to politimenn ble såret i sammenstøtet.

Ifølge myndighetene i byen er 20 demonstranter blitt pågrepet.

Forbudet mot demonstrasjoner i sentrum ble innført for å unngå problemer under restaureringen av Taksimplassen, hvor det er vanlig å samles under store markeringer.

To kilometer fra plassen, i Besiktas-området, kastet demonstranter stein på politiet, som forsøkte å forhindre demonstrasjonen.

– Død over fascistene. Lenge leve 1. mai! ropte demonstrantene, som var blitt oppfordret av venstrepartier og fagforeninger til å demonstrere.

Det oppsto sammenstøt i tre nabolag som fører fram til Taksimplassen, som myndighetene på forhånd hadde sperret av.

Plassen ligger midt i hjertet av den moderne delen av Istanbul.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus