Væpnet politi aksjonerte mot geværmenn

To menn ble onsdag pågrepet av væpnet politi etter at de skal ha skutt mot folk og biler med luftgevær i Vennesla i Vest-Agder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Agder måtte ved 10-tiden rykke ut til Homstean i Øvrebø etter meldinger om at to menn satt på et jorde like ved den lokale dagligvareforretningen og skjøt mot personer og biler som kjørte forbi på stedet. Væpnet politi pågrep de to mennene, som er 29 og 35 år.

– De var i besittelse av luftgevær og skjøt blant annet mot egen bil som sto parkert på jordet. Det foreligger også opplysninger om at de skal ha skutt mot forbipasserende biler og bygninger på stedet, skriver politiet i sin hendelseslogg.

Et vitne som Fædrelandsvennen kom i kontakt med, forteller om en utrivelig opplevelse.

– Jeg parkerte ved Joker for å kjøpe meg en kaffe. Da så jeg to menn som skjøt mot en kassebil på jordet. Mens jeg var på vei inn i butikken, skjøt de mot meg, sier vitnet.

Han forteller at et annet som vitne som gikk bort for å snakke med mennene, også ble skutt etter og måtte løpe unna. Ved 10.25-tiden ankom væpnet politi.

– En av mennene løp inn og satte seg i bilen på jordet. Politiet siktet på han med våpen og ba han komme ut. Han gjorde det og la seg på bakken, forteller han til avisen.

Personvernpolicy